IV Premi Espiral d'edublogs 2010: el català, segona llengua més premiada

Ahir l'Associació Espiral, Educació i Tecnologia va presentar al seu espai web la llista de blogs premiats en la IV convocatòria dels premis. Han concorregut centenars de bitàcoles a les dotze categories educatives que contempla. Curiosament en la categoria de blogs individuals de professores i professors veiem que el nombre de treballs tripliquen el total de blogs presentats. Per contra, els universitaris, els de formació d'adults, i d'escoles oficials d'idiomes el nombre de bitàcoles és encara baixíssim. El blog docent continua sent primordialment una eina d'orientació a l'alumnat, i en menor escala, de cooperació.

Una bona notícia per al prestigi social i educatiu de la nostra llengua és que dels 36 premis atorgats, 13 d'ells han recaigut en blogs escrits en català, entre els quals es troba el del nostre company de xarxa, Jordi Orts, 400 colps. Enhorabona! A més, s'han concedit dos premis per als blogs educatius en gallec, un per a l'anglés i un per al francés. La resta, 19 blogs, per al castellà. No, no és competitivitat. És l'evidència que el món educatiu de l'àmbit catalanoparlant fa anys que va introduir el blog com a entorn digital pioner d'ensenyament-aprenentatge. I al territori valencià, malgrat l'absència de plantejaments seriosos per incorporar l'ús de les TIC a l'aula, també s'està obrint pas l'experimentació i l'ús de blogs, wikis i aules virtuals com a plataformes que incrementen la motivació i el treball cooperatiu de l'alumnat, així com l'aprenentatge mixt.

El Premi Espiral és una bona vitrina per a visitar bitàcoles de diferents matèries, veure'n les propostes, les noves utilitats que fan servir i pouar idees per a enriquir la interacció als nostres propis blogs educatius. L'actualització mana, i aquests premis, de gran prestigi, ens posen al dia ni que siga anualment. Enhorabona a tots els administradors i les administradores dels blogs que els fan possibles, aguanten, no s'afonen malgrat la dificultat o el descoratjament, als comentaristes de posts i ara, també, als guanyadors d'aquest premi, per les bones pràctiques que ens serveixen d'exemple. I gràcies a Espiral per la valuosa iniciativa de propagació dels edublogs i de l'ensenyament 2.0.

Comentaris

Unknown ha dit…
Hola, Toni! T'he deixat un premi al meu blog. Si et ve de gust seguir la cadena, allí podràs veure de què es tracta.
400 colps ha dit…
Hola Toni; moltes gràcies per estar ahí. I tens tota la raó, ja ho senyalàvem també a 400 colps, que ens complau, i molt, comprovar com la llengua és vehicle i expressió de compromís per la cultura i l’educació.
A veure si ens trobem prompte, una abraçada!
eLCahyo ha dit…
blogwalking, nice to meet your blog.
it is a great and good blog.
i hope you can visit my blog, leave your comment and please follow me too.
thanks and friendsgreeting.
Q ha dit…
Al meu bloc també tens un premi, Toni!
Besets