Enric Casasses i Marc Granell ("L'illa amb llunes") reciten poemes seus.

No hem parat de llegir poemes este mes que s'acaba. Quan començàrem era tediós per a alguns, i difícil trobar-hi interés. El ritme, l'entonació, els mots que s'escapen, les imatges i altres figures... tot començà sent un cavall de batalla. Tanmateix el gust per llegir poesia acabà naixent en uns poquets. Allò d'escriure'n, no ho sabem encara, però estem a les portes.

Si llegir en veu alta és també aprendre llengua, morfosintaxi, lèxic, i és comunicar sentiments, visca la lectura en veu alta! Els tercers d'ESO ja li han pres una mica el gust. Per a continuar disfrutant, veuran ací un parell de poetes llegint els seus propis versos. Sí, els poetes també els lligen en veu alta!, i de vegades hi posen música, i... Llevem-los la por d'escoltar, de llegir i d'escriure poesia, als estudiants. En la xarxa hi ha desenes de gravacions d'autors clàssics llegint la poesia pròpia. Usem-los també.

Enric Casasses i Marc Granell ens recitaran totes les vegades que vulguem una tria personal dels seus versos en estos dos videos.



Comentaris

Anònim ha dit…
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit…
Hola, no sé si deixo bé els comentaris. Abans n'he deixat un i no sé on ha anat a parar. Et felicito pel teu bloc. També te'n vaig deixar un l'11 d'octubre, que sí que hi és.
Antoni de la Torre ha dit…
Gràcies, Carolina. Aquest blog és incipient encara. Ja veurem com es perfila perquè, volent abraçar diversos temes, se m'escapa encara de les mans. El teu promet. M'ha agradat molt la referència a l'escriptor japonés. Espere seguir llegint coses en "Aprenent d'escriptor@". Avant!