L'amic Isidre Crespo ha convocat ja el V Encontre Carles Salvador a l'Octubre CCC de València, organitzat per ACPV. Enguany el tema que tractarà és: «Els blogs, eina didàctica» [Les TIC com a suport a l’ensenyament de la llengua i la literatura]. El full de convocatòria explica la motivació següent:
Deia un professor dels anys setanta en unes reflexions obertes:
«... no vam aconseguir que el professorat sentís la necessitat d’agrupar-se per crear espais i temps per al debat sobre el que fa a classe i sobre com respondre millor a les dificultats que presenta l’alumnat actual, divers i dispers...»
Això llegia pensant en el nostre encontre, una nova oportunitat d’ajuntar-nos —per cinquena vegada— i raonar en comú sobre les noves possibilitats metodològiques i tècniques a l’ensenyament. No hi ha dubte que
«La introducció progressiva de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a tots els àmbits de l’activitat humana està transformant la societat, i per tant, el mateix escenari educatiu. A les escoles i als instituts s’estan desenvolupant experiències molt interessants que reflecteixen l’aprofitament en les diverses àrees i etapes educatives.»
Aquesta jornada pretén obrir una reflexió sobre l’articulació de les noves tecnologies de la informació i la comunicació a l’aula. Donar a conéixer les experiències que estant portant-se a terme en l’Educació Secundària i el Batxillerat, pot enriquir tant els professionals de l’educació, com els alumnes. Sabem que hi ha companys que hi fan servir blocs, wikis, webs, presentacions, alguns el moodle o el joomla, etc. Val a dir, que les plataformes són diverses, i les tasques que s’hi fan, també: webquests, caceres del tresor, etc. De la mà d’experts, d’universitat i d’institut, tenim l’oportunitat de contrastar opcions, de compartir experiències i —qui sap— tal vegada dubtes o prevencions.
L'encontre és durà a terme el matí del dissabte 7 de febrer amb el programa següent:
10,30 h. PRESENTACIÓ Comunicació: «Llegir en l'era digital», per Laura Borràs, Doctora en Filologia Romànica, professora de la UOC. [60 min. d’exposició i col·loqui posterior.]
12 h. Comunicacions curtes de companys de Secundària i Batxillerat, amb experiència en les TIC [10 min.]
13 h. Col·loqui general [40 minuts]
13.50 h. CLOENDA
L'assistència és lliure però convé anunciar-la a l'organitzador mitjançant un correu electrònic (isidrecrespo@acpv.cat). Esperem que tinga la bona acollida que reben sempre les iniciatives del Centre Carles Salvador. Us esperem.
Comentaris
Es estupendo que hayas avisado de esta jornada, una ocasión para vernos y charlar. Procuraré ir.
Besos.
Besadetes