Propera jornada sobre Les TIC com a suport a l’ensenyament de la llengua i la literatura

L'amic Isidre Crespo ha convocat ja el V Encontre Carles Salvador a l'Octubre CCC de València, organitzat per ACPV. Enguany el tema que tractarà és: «Els blogs, eina didàctica» [Les TIC com a suport a l’ensenyament de la llengua i la literatura]. El full de convocatòria explica la motivació següent:

Deia un professor dels anys setanta en unes reflexions obertes:
«... no vam aconseguir que el professorat sentís la necessitat d’agrupar-se per crear espais i temps per al debat sobre el que fa a classe i sobre com respondre millor a les dificultats que presenta l’alumnat actual, divers i dispers...»
Això llegia pensant en el nostre encontre, una nova oportunitat d’ajuntar-nos —per cinquena vegada— i raonar en comú sobre les noves possibilitats metodològiques i tècniques a l’ensenyament. No hi ha dubte que
«La introducció progressiva de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a tots els àmbits de l’activitat humana està transformant la societat, i per tant, el mateix escenari educatiu. A les escoles i als instituts s’estan desenvolupant experiències molt interessants que reflecteixen l’aprofitament en les diverses àrees i etapes educatives.»
Aquesta jornada pretén obrir una reflexió sobre l’articulació de les noves tecnologies de la informació i la comunicació a l’aula. Donar a conéixer les experiències que estant portant-se a terme en l’Educació Secundària i el Batxillerat, pot enriquir tant els professionals de l’educació, com els alumnes. Sabem que hi ha companys que hi fan servir blocs, wikis, webs, presentacions, alguns el moodle o el joomla, etc. Val a dir, que les plataformes són diverses, i les tasques que s’hi fan, també: webquests, caceres del tresor, etc. De la mà d’experts, d’universitat i d’institut, tenim l’oportunitat de contrastar opcions, de compartir experiències i —qui sap— tal vegada dubtes o prevencions.

L'encontre és durà a terme el matí del dissabte 7 de febrer amb el programa següent:

10,30 h. PRESENTACIÓ Comunicació: «Llegir en l'era digital», per Laura Borràs, Doctora en Filologia Romànica, professora de la UOC. [60 min. d’exposició i col·loqui posterior.]
12 h. Comunicacions curtes de companys de Secundària i Batxillerat, amb experiència en les TIC [10 min.]
13 h. Col·loqui general [40 minuts]
13.50 h. CLOENDA

L'assistència és lliure però convé anunciar-la a l'organitzador mitjançant un correu electrònic (isidrecrespo@acpv.cat). Esperem que tinga la bona acollida que reben sempre les iniciatives del Centre Carles Salvador. Us esperem.

Comentaris

Anònim ha dit…
Toni:
Es estupendo que hayas avisado de esta jornada, una ocasión para vernos y charlar. Procuraré ir.
Besos.
Antoni de la Torre ha dit…
Angus, m'alegrarà molt que hi pugues acudir. Celebrarem, a la nostra manera, el mig any de "los encuentros de edublogs". Fins llavors, besets.
Sàlvia ha dit…
Promet ser molt interessant. Si puc m'aprope. Com a documentalista m'interessa tot aquest tema i el que està fent-se des de l'aula. Gràcies per la informació.

Besadetes
antoninavarro ha dit…
Bé Toni, per fi una bona oportunitat on parlar de TIC i Educació, encara que siga després de la conferència de Laura Borràs que com saps és brillant. Jo em centraré en les xarxes socials. Fins dissabte.
Antoni de la Torre ha dit…
Sàlvia, Toni, serà genial que us hi acosteu. Crec que serà molt productiu el matí escoltant la Laura i la resta d'experiències dels companys. Jo abordaré el meu treball amb els wikis educatius. Ens hi veiem aviat!