PortafoliAntoni de la Torre Chocano
CATEDRÀTIC DE VALENCIÀ: LLENGUA I LITERATURA.
IES Francesc Ferrer i Guàrdia, VALÈNCIASóc Llicenciat en Filologia Hispànica-Valenciana per la Universitat de València (1985), amb títol de postgrau en Llengua i Literatura Catalanes (1988). A Secundària impartisc “Valencià: Llengua i Literatura”. Vaig exercir de professor associat a l’Escola de Magisteri d’Alacant (1989-91), i des de llavors he combinat la docència a l’institut amb la formació del professorat en dues vessants: d’una banda la capacitació lingüística en els nivells mitjà i superior, i de l’altra, la formació en didàctica de la llengua per a la Conselleria d'Educació. He traduït cinc títols de literatura infantil i juvenil de l'èuscar al català per a editorials valencianes i he publicat en col·laboració uns quants llibres de text de l'assignatura de Valencià per a Teide. Els darrers anys he impartit ponències, tallers i cursos en diversos centres de formació, innovació i recursos educatius del professorat (CEFIRE) i altres organismes, així com una assignatura al Màster d’Assessorament Lingüístic i Cultura Literària de la Universitat de València al voltant del portafoli electrònic i les TIC aplicades a l’ensenyament (2008-10). Des de 2015 participe al Diploma en Cultura, Lectura i Literatura per a Infants i Joves de la UV,  i forme part del Consell assessor de la revista Articles de Didàctica de la Llengua i la Literatura de l'editorial Graó. Sóc coautor del manual Com triomfar amb les TIC en la promoció lectora (2014).  De 2016 a 2018 he fet de Tècnic educatiu al Consell Escolar Valencià (CECV). Des d'ara em trobareu a l'IES Ferrer i Guàrdia.

Al curs escolar 2006-07 vaig introduir l'ús de blogs i wikis en la docència de la llengua i l'educació literària. Al llarg dels anys he ampliat l'entorn personal d'aprenentatge en xarxa llegint pràctiques educatives en nombrosos blogs i wikis. Al seu torn he anat produint amb l'alumnat i el professorat desenes d'activitats, tallers i documents que s'enllacen en les pàgines i les entrades d'aquest blog. Entre les pràctiques docents la difusió de la ràdio escolar i la biografia de lectura m'ocupen els darrers cursos.

Correus electrònics: delatorre.antoni@gmail.com / verbascripta@gmail.com

- - - - -
1. BLOGS on escric i enllace altres blogs, webs i documents:


- - - - -
2. XARXES SOCIALS:

NING:
TWITTER:
INSTAGRAM:
 • https://www.instagram.com/verbascripta
- - - - -
3. WIKIS fets amb els alumnes de SECUNDÀRIA i BATXILLERAT:


 1. http://diccionariperaociosos.wikispaces.com (2n de Batxillerat) - Creació sobre l'assaig Diccionari per a ociosos, de Joan Fuster (2007)
 2. http://senyorkeuner.wikispaces.com (2n de Batxillerat) - Activitats de recerca i creació amb el llibre El senyor Keuner, de Bertolt Brecht (2007)
 3. http://primerdebat.wikispaces.com (1r de Batxillerat) - Repositori de materials de Llengua i Literatura (en elaboració, 2012-13)
 4. http://peliverge.wikispaces.com (4t ESO) - Seqüència d'activitats amb la novel·la Pel·lícula Verge, de Jordi Sierra (2010)
 5. http://portfoli3.wikispaces.com (4t ESO) - 1a experimentació amb el portfolio en el 3r trimestre (2010)
 6. http://portfoli4.wikispaces.com (4t ESO) - Portfolio d'activitats de lectura, creació i TIC de tot el curs (2010-11). Inclou treballs de lectura amb els relats següents: Carmen, de Prosper Merimée; La mosca, de Gemma Pasqual; Jo, de Jordi Sierra i Fabra.
 7. http://llegirpoesia.wikispaces.com (4t ESO) - Activitats amb la poesia en 4t ESO -amb Annex de 2n ESO- (2009 i 2012). Inclou els treballs amb la poesia dels llibres següents: 66 poemes imprescindibles (antologia de Montse Ferrer); L'illa amb llunes, de Marc Granell.
 8. http://contesdelmon.wikispaces.com (3r ESO) Recull i gravació de relats populars, literaris i amb valors, per alumnes de 3r ESO (2006-2011)
- - - - -
4. WIKIS PER A LA FORMACIÓ DEL PROFESSORAT i estudiants universitaris:


 1. http://tictacdiversitat.wikispaces.com (Competència digital i ensenyament de la llengua en una aula diversificada - Formació del Cefire de València)
 2. http://e-portfoli.wikispaces.com (El portfoli electrònic amb Wiki per a desplegar les competències - Formació al Cefire de València)
 3. http://portfoli-oriola.wikispaces.com (El portfoli electrònic amb Blog per a desplegar les competències - Formació al Cefire de Vinaròs i Oriola)
 4. http://relatdigital.wikispaces.com (El relat digital Wiki sobre el relat digital (Digital Storytelling). Material de la xarxa per tal de divulgar entre el professorat i l'alumnat l'ús d'aquesta activitat creativa interdisciplinar - Taller ComparTIC, 2011)
 5. http://intratic.wikispaces.com (Tecnologies de la Informació i la comunicació - Assignatura de Màster a la UV)
 6. http://entorns.wikispaces.com (Taller: Tu crees la teua xarxa. Aprenentatge informal i Elements del PLE d'un docent)
 7. http://tallerformatiudewikis.wikispaces.com (Taller per a crear wikis i gestionar-los) (Març de 2013)
 8. http://curs-superior.wikispaces.com (Wiki col·laboratiu per a preparar el Nivell 3 -superior- de Valencià del professorat)
- - - - -
5. Taller bàsic per a la creació de blogs i wikis en Google Sites (València, 2008)
Blogs i wikis per a l'aula 
- - - - -

DOCS, MULTIMÈDIA i FAVORITS compartits en línia

6. Marcadors de favorits, hostatge de documents, presentacions, fotos, vídeos i podcasting d'àudio i ràdio que compartisc en obert: 


 1. Llibreria de marcadors públics de favorits a DIIGOhttp://www.diigo.com/user/verbascripta
 2. Documents públics favorits de temes educatius, didàctics, d'ensenyament de Llengua, Literatura i TIC en Scribd: http://www.scribd.com/Verbascripta i http://www.scribd.com/IESJOANOTVALENCIA també en Issuuhttp://issuu.com/verbascripta
 3. Presentacions personals i favorites en Slidesharehttp://www.slideshare.net/ATC/ i també a http://www.slideshare.net/IESJOANOTVALENCIA
 4. Canals de vídeo en YouTube: http://www.youtube.com/user/TonidelaTorre, i també http://www.youtube.com/user/Verbascripta1; a més, en Dailymotion:http://www.dailymotion.com/user/Verbascripta
 5. Canals i podcasts d'àudio en Ivooxhttp://www.ivoox.com/Verbascripta_sb.html?sb=Verbascripta Perfil d'usuari (cal registrar-se gratuïtament en Ivoox): http://www.ivoox.com/perfil-verbascripta_aj_15969_1.html
 6. Fotos en FlickrFlickrhttp://www.flickr.com/photos/verbascripta
 7. Fotos en Instagramhttp://instagram.com/verbascripta
 8. Canals de ràdio en Spreakerhttps://www.spreaker.com/user/joanotmartorell  i https://www.spreaker.com/user/consellescolar 
- - - - -
7. CONTENT CURATION - Selecció de continguts:


De juliol de 2011 al 2013 vaig seleccionar continguts de la web publicant-los en Scoop.ithttp://www.scoop.it/u/Verbascripta

Aquests són els cinc temes recercats:

external image cgdgnlP-2WKvKlQxXBUNRey7_ZqweuUDvdarVjaIR5c=100 anys de Valor - Selecció de posts que homenatgen l'escriptor
external image xtoAyI9r7g4wPQbqeJJnC-y7_ZqweuUDvdarVjaIR5c=Content Curation Tools For E-Learning - Eines de preservació de continguts per a l'educació 2.0
external image v8j4wlZkX4Py7VCJcko9Ruy7_ZqweuUDvdarVjaIR5c=Investigant Google +
external image Htd30z2T_ocHxku6wxb33ey7_ZqweuUDvdarVjaIR5c=Lectura i lectors
external image 1wsRbskYzhxbYog6VJL2_Oy7_ZqweuUDvdarVjaIR5c=Relat Digital en Educació

- - - - -
8. ALGUNES PUBLICACIONS

>>>Els meus inicis amb les noves tecnologies aplicades a l'ensenyament estan descrits en aquest article titulat "Blocs i wikis per a l'aula: una experiència en l'ensenyament en valencià", (2008), revista La Rella.(Descarregable des d'Scribd)
>>>Enllaç amb l'article "El debat: un exemple de planificació del treball oral a l'aula" (1993) ( ISSUU)
>>>Col·lecció d'algunes publicacions pròpies (i en col·laboració) en Scribd: articles, guies de lectura, entrevistes, notícies i ressenyes bibliogràfiques vàries (1984-2016).
>>>L'article més recent s'ha publicat a la revista SAÓ a febrer de 2016 i es troba compartit en línia pel mateix web: "Aprendre valencià en xarxa".

- - - - -
9. DARRERES PRESENTACIONS i TUTORIALS
- - - - -

- - - - -


Comentaris