Portafoli

IES_Joanot_Martorell.jpg
Antoni de la Torre Chocano
CATEDRÀTIC DE VALENCIÀ: LLENGUA I LITERATURA.
IES JOANOT MARTORELL DE VALÈNCIASóc Llicenciat en Filologia Hispànica-Valenciana per la Universitat de València (1985), amb títol de postgrau en Llengua i Literatura Catalanes (1988). A Secundària impartisc “Valencià: Llengua i Literatura”. Vaig exercir de professor associat a l’Escola de Magisteri d’Alacant (1989-91), i des de llavors he combinat la docència a l’institut amb la formació del professorat en dues vessants: d’una banda la capacitació lingüística en els nivells mitjà i superior, i de l’altra, la formació en didàctica de la llengua per a la Conselleria d'Educació. He traduït cinc títols de literatura infantil i juvenil de l'èuscar al català per a editorials valencianes i he publicat en col·laboració uns quants llibres de text de l'assignatura de Valencià per a Teide. Els darrers anys he impartit ponències, tallers i cursos en diversos centres de formació, innovació i recursos educatius del professorat (CEFIRE) i altres organismes, així com una assignatura al Màster d’Assessorament Lingüístic i Cultura Literària de la Universitat de València al voltant del portafoli electrònic i les TIC aplicades a l’ensenyament (2008-10). Des de 2015 participe al Diploma en Cultura, Lectura i Literatura per a Infants i Joves de la UV,  i forme part del Consell assessor de la revista Articles de Didàctica de la Llengua i la Literatura de l'editorial Graó. Sóc coautor del manual Com triomfar amb les TIC en la promoció lectora (2014). D'ençà del mes de juliol de 2016 faig de Tècnic educatiu al Consell Escolar Valencià.

Al curs escolar 2006-07 vaig introduir l'ús de blogs i wikis en la docència de la llengua i l'educació literària. Al llarg dels anys he ampliat l'entorn personal d'aprenentatge en xarxa llegint pràctiques educatives en nombrosos blogs i wikis. Al seu torn he anat produint amb l'alumnat i el professorat desenes d'activitats, tallers i documents que s'enllacen en les pàgines i les entrades d'aquest blog. Entre les pràctiques docents la difusió de la ràdio escolar i la biografia de lectura m'ocupen els darrers cursos.

Correus electrònics: delatorre.antoni@gmail.com / verbascripta@gmail.com

- - - - -
1. BLOGS on escric i enllace altres blogs, webs i documents:


- - - - -
2. XARXES SOCIALS:

NING:
TWITTER:
INSTAGRAM:
 • https://www.instagram.com/verbascripta
- - - - -
3. WIKIS fets amb els alumnes de SECUNDÀRIA i BATXILLERAT:


 1. http://diccionariperaociosos.wikispaces.com (2n de Batxillerat) - Creació sobre l'assaig Diccionari per a ociosos, de Joan Fuster (2007)
 2. http://senyorkeuner.wikispaces.com (2n de Batxillerat) - Activitats de recerca i creació amb el llibre El senyor Keuner, de Bertolt Brecht (2007)
 3. http://primerdebat.wikispaces.com (1r de Batxillerat) - Repositori de materials de Llengua i Literatura (en elaboració, 2012-13)
 4. http://peliverge.wikispaces.com (4t ESO) - Seqüència d'activitats amb la novel·la Pel·lícula Verge, de Jordi Sierra (2010)
 5. http://portfoli3.wikispaces.com (4t ESO) - 1a experimentació amb el portfolio en el 3r trimestre (2010)
 6. http://portfoli4.wikispaces.com (4t ESO) - Portfolio d'activitats de lectura, creació i TIC de tot el curs (2010-11). Inclou treballs de lectura amb els relats següents: Carmen, de Prosper Merimée; La mosca, de Gemma Pasqual; Jo, de Jordi Sierra i Fabra.
 7. http://llegirpoesia.wikispaces.com (4t ESO) - Activitats amb la poesia en 4t ESO -amb Annex de 2n ESO- (2009 i 2012). Inclou els treballs amb la poesia dels llibres següents: 66 poemes imprescindibles (antologia de Montse Ferrer); L'illa amb llunes, de Marc Granell.
 8. http://contesdelmon.wikispaces.com (3r ESO) Recull i gravació de relats populars, literaris i amb valors, per alumnes de 3r ESO (2006-2011)
- - - - -
4. WIKIS PER A LA FORMACIÓ DEL PROFESSORAT i estudiants universitaris:


 1. http://tictacdiversitat.wikispaces.com (Competència digital i ensenyament de la llengua en una aula diversificada - Formació del Cefire de València)
 2. http://e-portfoli.wikispaces.com (El portfoli electrònic amb Wiki per a desplegar les competències - Formació al Cefire de València)
 3. http://portfoli-oriola.wikispaces.com (El portfoli electrònic amb Blog per a desplegar les competències - Formació al Cefire de Vinaròs i Oriola)
 4. http://relatdigital.wikispaces.com (El relat digital Wiki sobre el relat digital (Digital Storytelling). Material de la xarxa per tal de divulgar entre el professorat i l'alumnat l'ús d'aquesta activitat creativa interdisciplinar - Taller ComparTIC, 2011)
 5. http://intratic.wikispaces.com (Tecnologies de la Informació i la comunicació - Assignatura de Màster a la UV)
 6. http://entorns.wikispaces.com (Taller: Tu crees la teua xarxa. Aprenentatge informal i Elements del PLE d'un docent)
 7. http://tallerformatiudewikis.wikispaces.com (Taller per a crear wikis i gestionar-los) (Març de 2013)
 8. http://curs-superior.wikispaces.com (Wiki col·laboratiu per a preparar el Nivell 3 -superior- de Valencià del professorat)
- - - - -
5. Taller bàsic per a la creació de blogs i wikis en Google Sites (València, 2008)
Blogs i wikis per a l'aula 
- - - - -

DOCS, MULTIMÈDIA i FAVORITS compartits en línia

6. Marcadors de favorits, hostatge de documents, presentacions, fotos, vídeos i podcasting d'àudio i ràdio que compartisc en obert: 


 1. Llibreria de marcadors públics de favorits a DIIGOhttp://www.diigo.com/user/verbascripta
 2. Documents públics favorits de temes educatius, didàctics, d'ensenyament de Llengua, Literatura i TIC en Scribd: http://www.scribd.com/Verbascripta i http://www.scribd.com/IESJOANOTVALENCIA també en Issuuhttp://issuu.com/verbascripta
 3. Presentacions personals i favorites en Slidesharehttp://www.slideshare.net/ATC/ i també a http://www.slideshare.net/IESJOANOTVALENCIA
 4. Canals de vídeo en YouTube: http://www.youtube.com/user/TonidelaTorre, i també http://www.youtube.com/user/Verbascripta1; a més, en Dailymotion:http://www.dailymotion.com/user/Verbascripta
 5. Canals i podcasts d'àudio en Ivooxhttp://www.ivoox.com/Verbascripta_sb.html?sb=Verbascripta Perfil d'usuari (cal registrar-se gratuïtament en Ivoox): http://www.ivoox.com/perfil-verbascripta_aj_15969_1.html
 6. Fotos en FlickrFlickrhttp://www.flickr.com/photos/verbascripta
 7. Fotos en Instagramhttp://instagram.com/verbascripta
 8. Canals de ràdio en Spreakerhttps://www.spreaker.com/user/joanotmartorell  i https://www.spreaker.com/user/consellescolar 
- - - - -
7. CONTENT CURATION - Selecció de continguts:


De juliol de 2011 al 2013 vaig seleccionar continguts de la web publicant-los en Scoop.ithttp://www.scoop.it/u/Verbascripta

Aquests són els cinc temes recercats:

external image cgdgnlP-2WKvKlQxXBUNRey7_ZqweuUDvdarVjaIR5c=100 anys de Valor - Selecció de posts que homenatgen l'escriptor
external image xtoAyI9r7g4wPQbqeJJnC-y7_ZqweuUDvdarVjaIR5c=Content Curation Tools For E-Learning - Eines de preservació de continguts per a l'educació 2.0
external image v8j4wlZkX4Py7VCJcko9Ruy7_ZqweuUDvdarVjaIR5c=Investigant Google +
external image Htd30z2T_ocHxku6wxb33ey7_ZqweuUDvdarVjaIR5c=Lectura i lectors
external image 1wsRbskYzhxbYog6VJL2_Oy7_ZqweuUDvdarVjaIR5c=Relat Digital en Educació

- - - - -
8. ALGUNES PUBLICACIONS

>>>Els meus inicis amb les noves tecnologies aplicades a l'ensenyament estan descrits en aquest article titulat "Blocs i wikis per a l'aula: una experiència en l'ensenyament en valencià", (2008), revista La Rella.(Descarregable des d'Scribd)
>>>Enllaç amb l'article "El debat: un exemple de planificació del treball oral a l'aula" (1993) ( ISSUU)
>>>Col·lecció d'algunes publicacions pròpies (i en col·laboració) en Scribd: articles, guies de lectura, entrevistes, notícies i ressenyes bibliogràfiques vàries (1984-2016).
>>>L'article més recent s'ha publicat a la revista SAÓ a febrer de 2016 i es troba compartit en línia pel mateix web: "Aprendre valencià en xarxa".

- - - - -
9. DARRERES PRESENTACIONS i TUTORIALS
- - - - -

- - - - -


Comentaris