Crida a participar en el Congrés Internacional de Relat Digital

Carmina Gregori m'ha enviat recentment la segona circular informativa del Congrés Internacional de Relat Digital Storytelling que la Universitat de València organitza per a març de l'any pròxim. La data de lliurament d'abstracts s'ajorna afortunadament un mes, fins a mitjan octubre, i es detalla millor temes i formes de presentació dels treballs amb què podem concórrer. A mi em sembla el congrés una excel·lent ocasió per a conéixer els avantatges d'una activitat docent que integra nombroses habilitats i competències, les aplicacions reals i els resultats d'aitals pràctiques. I per tal de donar una modesta difusió a l'esdeveniment, acompanye l'entrada amb la inclusió d'aquesta circular, però us convide a visitar la web del Congrés on es detallen més bé altres punts. Per acabar la introducció, enllace amb el meu scoop sobre el Relat Digital en Educació, que vaig ampliant sobre la marxa per tal de crear una petita base de dades sobre el tema.

CONGRÉS INTERNACIONAL  
<<RELAT digital STORYTELLING>>
21-23 de març 2012
http:/www.uv.és/digitalstory
UNIVERSITAT DE VALÈNCIA
IULMA & Dep. FILOLOGIA ANGLESA I ALEMANYA


Dates Importants
15 octubre 2011: Enviament d'abstracts
15 novembre 2011: Confirmació d'acceptació i proposta de reformes:
30 gener 2012: Lliurament del text complet



L'Institut Interuniversitari de Llengües Modernes Aplicades de la Comunitat Valenciana (IULMA) i el Departament de Filologia Anglesa i Alemanya tenen el plaer d'anunciar la celebració del Congrés Internacional: RELAT digital STORYTELLING els dies 21 al 23 de març de 2012 en la Universitat de València. Web: http:/www.uv.es/digitalstory.
El relat digital és l'expressió moderna de l'antic art de contar històries combinant música, narrativa i elements multimèdia amb la veu del propi autor. El relat digital s'ha convertit en un impactant fenomen educatiu i cultural que s'ha estès a més de 80 països amb aplicacions variades (en camps tan diversos com l'educació, el turisme, el màrqueting, la història, i el testimoniatge social i/o personal, entre altres: http://digitalstorytelling.coe.uh.edu/; http://relat-digital.blogspot.com).
En aquest congrés esperem intercanviar experiències sobre l'ús i aplicacions del relat digital i reunir propostes didàctiques i metodològiques innovadores que en fomenten l'ús en qualsevol àmbit.
Tots els articles i videopòsters seran publicats en el CD-Rom del congrés. Una selecció d'articles serà publicada en una editorial de prestigi.
Ens agradaria animar-vos a participar mitjançant l'enviament de propostes de comunicacions orals i videopòsters digitals (vegeu-ne instruccions i exemples en la web www.uv.es/digitalstory) que tracten aspectes relacionats amb els següents temes:
1. Relat digital en a l'àmbit educatiu (educació primària, secundària, universitària, educació per a adults)
2. Relat digital i ensenyament de llengües modernes
3. Relat digital i societat
4. Relat digital i cultura
5. Relat digital cientificotècnic
6. Històries de vida i/o comunitat
7. Aspectes tècnics, eines innovadores en la producció de relats digitals
8. Narrativa Digital en Web 2.0 (blogs, xarxes socials, wikis, etc.) [dels quals s'acceptarà un nombre molt reduït de contribucions]

CONTRIBUCIONS
S'acceptaran comunicacions i video-pòsters digitals en anglès, espanyol i valencià.

Per al procés de lliurament i avaluació d'originals emprarem el Easychair Conference Management System (per a veure les instruccions precises preguem que feu clic en l'enllaç) https://www.easychair.org/conferences/?conf=dst2012.


CONTRIBUCIONS
El congrés acceptarà dos tipus de contribucions (VEGEU INSTRUCCIONS A CONTINUACIÓ):
A) Comunicacions
Les comunicacions analitzaran aspectes formals del relat digital que ajuden a comprendre les característiques d'aquest nou gènere multimodal. Les comunicacions tindran una durada màxima de 20 minuts (incloent l'exhibició de qualsevol tipus de material audiovisual) i aniran seguides d'un breu torn de preguntes.
B) Pòsters en format vídeo digital (videopòster)
Es lliuraran en format de video-presentació i inclouran la descripció del projecte i un exemple d'un dels relats que siga representatiu del mateix. La durada total del vídeo no ha de superar els 6 minuts (vegeu-ne exemples en la web del congrés).
INSTRUCCIONS

ABSTRACT
Format de l'abstract: Font: Cambria 12; 1 espai; 300 paraules
L'abstract ha de contenir la següent informació:
Antecedents: indicar el propòsit i objectius del treball realitzat o una descripció del tema que s'analitza o avalua.
Mètodes: descriure l'entorn / ubicació per a l'estudi  el disseny de l'estudi, la recollida de dades i els mètodes d'anàlisis utilitzats.
Resultats: presentar de manera clara i detallada i de forma resumida en quins aspectes se centrarà la discussió de resultats de l'estudi.

TEXT DE LA COMUNICACIÓ/ARTICLE

Data de lliurament: 30 Gener 2012.
L'enviament de l'article complet és una condició necessària per a participar en el congrés. Sense l'article complet no es podrà participar, tot i que s'hagués acceptat l'abstract.
El comitè es reserva el dret de rebutjar aquelles contribucions que no es corresponguen amb la qualitat exposada en el abstract.
L'extensió de l'article serà de 2,000-2,500 paraules  incorporant un breu resum, 4 paraules clau i bibliografia. No s'acceptaran articles que excedisquen aquests límits.

VIDEOPÒSTERS

A causa de la naturalesa del relat digital, hem decidit substituir els tradicionals pòsters amb video-posters-digitals. Els videopòsters es presentaran interrompudamente projectats en una pantalla.
Els videopòsters inclouen una breu descripció de projecte i un exemple o part d'un exemple que ho il·lustre.
  • Pas 1. Pots utilitzar el PowerPoint, per a detallar el tema i els objectius de l'estudi, i les característiques dels participants. Pots acompanyar-lo de la teva veu, explicant el que hi ha en les diapositives
  • Una altra opció és deixar una imatge estàtica i explicar de quina es tracta el projecte que has desenvolupat [Aquest pas no hauria de durar més de 2-3 minuts)
  • Pas 2. Després s'inclourà un relat digital que il·lustri el que has exposat. El relat no tindrà una durada de més de 4 minuts.
  • Eines: pots utilitzar el Windows Movie Maker per unir les imatges amb el vídeo. o simplement Photo-Story i gravar tota l'explicació del projecte amb una o diverses imatges estàtiques.
COMITÈ ORGANITZADOR
*Coordinadors del Congrés: Carmen Gregori-Signes, Barry Pennock-Speck.
*Secretàries: María Alcantud-Díaz, Anna Brígido-Corachán.
*Comitè Organitzador: Laura Monrós-Gaspar, Garikoitz Knörr-de-Santiago, Miguel Ángel Candel-Mora, José Saiz-Molina, Alicia Ricart-Vayá.

Informació de contacte: relatodigitalstorytelling@gmail.com

Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, Avinguda Blasco Ibáñez, 32, València, 46010.
Telèfon: + 34 96 - 386 - 4058.
FAX: + 34 96 - 386 - 4161.
Secretaria del Departament: + 34 96 - 386 - 4262.

Comentaris