15 de gener de 2009

La classe (Entre les murs)

No sé si arribem a tenir la mateixa diversitat a les aules que tenen els francesos, probablement sí. Però no és tan segur que les respostes educatives a les transformacions socials i a la immigració siguen aplicades amb el mateix grau de discussió i controvèrsia en ambdues bandes dels Pirineus. Almenys pel que fa a la ficció cinematogràfica. El cine francés s'ha atrevit més vegades que el nostre a endinsar-se en les classes per a mostrar com s'enfronta el professorat a la tasca quotidiana de l'ensenyament amb els conflictes interiors i exteriors que la van modelant.

La nova pel·lícula de Laurent Cantet, Palma d'Or al festival de Cannes, s'acosta amb estil quasi documental a la manera com un professor il·lusionat tracta d'exercir la seua comesa davant un alumnat difícil. No dubta a introduir-los en jocs verbals estimuladors, com si la mateixa llengua fóra un autèntic desafiament. Però el camí de l'aprenentatge comporta també dificultats i riscos. Així resa la sinopsi del film.

En unes hores s'estrena a València La classe (Entre les murs). No me la perdré aquest cap de setmana. Vull saber per què alça polèmica a França i per què es va pre-estrenar a Madrid el 8 de gener passat amb la presència de la Ministra d'Educació Mercedes Cabrera, per a sorpresa del mateix Laurent Cantet. Serà un bon motiu per a continuar parlant d'educació als nostres blocs i exorcitzar el descoratjament. Bon capde!

3 comentaris:

Queti B. ha dit...

Ahir vaig llegir-ne algun comentari, i també faré el possible per veure-la. Està clar que l'ensenyament ha de reinventar-se, i per a això cal, primer, una anàlisi profunda, lluny dels interessos partidistes que ens fan ballar _o no_ al ritme que ells marquen. Films com aquests fan més visible la problemàtica que professors i alumnes vivim a les aules.

Miriam Civera ha dit...

Jo també intentaré anar a vore-la aquest cap de setmana, tal vegada diumenge, no sé. El que sí sé segur és que estic enganxada al cinema la temàtica del qual gira al voltant de l'educació i les aules (sobretot des de que vaig vore "Rebelión en las aulas" amb Sidney Pottier). És una llàstima que altres companyes d'institut pensen que "s'agobiarien" en anar al cine per veure una peli "continuació de la feina". Per la meua part, pense que és interessant conèixer noves maneres de fer i de disfrutar el dia dia a les classes; i les pel·lícules, encara que són "ficció", ens poden donar idees sobre com fer-ho. De "La clase" m'atrau allò que diuen de: "un professor il·lusionat tracta d'exercir la seua comesa davant un alumnat difícil". M'atrau perquè jo també sóc jove i em considere il·lusionada amb la meua tasca, però confese que quan trobe dificultats, em replantege moltes coses. En fi, ja vorem què em transmet la peli. Ho compartiré amb vosaltres en un altre comentari.

蔡健雅Tata ha dit...

cool!i love it!AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色