Congrés d'Interacció i Ensenyament de Llengües a València (I)

El proper dijous s'inaugura el I Congrés Internacional d'Interacció Comunicativa i Ensenyament de Llengües a València. El programa es desenrotllarà al llarg de dues jornades i mitja molt intenses. Em sorprén gratament l'alta participació que ha tingut aquesta primera convocatòria si atenem a les cent vint comunicacions que es faran en cinc tongades i en vint taules. Continuant amb l'estadística, hi podrem comptar amb vint-i-quatre comunicacions (el 20%) al voltant de l'ús educatiu de les TIC. Si en voleu conéixer els títols, pitgeu a l'enllaç.

Ara mateix no sé encara a quines acudiré com a oient -són dues taules simultànies cada vesprada sobre TIC i ensenyament-, però només d'entrada tinc una parella favorita. D'una banda, Angus Iglesias explicarà l'experiència que ha dut a terme en la matèria Desarrollo de habilidades lingüísticas (español) dins l'especialitat d'Audició i Llenguatge en 2n ESO, amb la comunicació que titula “El uso de aplicaciones interactivas en el aula virtual”. Pel resum del seu treball constatem la rigorositat de la seua pràctica docent per mitjà de blocs, wikis i textos multimèdia. De l'altra banda, Gonçal López-Pampló abordarà el tema “Web 2.0 i ensenyament de llengües. El cas de les webquests.” A més de presentar un estat de la qüestió, reprendrà les idees clau de la comunicació i enumerarà aquelles estratègies més reeixides per a integrar webquests i Web 2.0 des del punt de vista de l’ensenyament de llengües.

Per a mi ja és un punt de partença. Malauradament no puc assistir a tantes comunicacions com voldria, però estic convençut que allà on vaja, trobaré molt per aprendre i continuar renovant una mica la meua manera d'integrar les Tic en la classe de llengua. D'algun detall deixarem mostra els propers dies en el bloc. Sigueu benvinguts a València, congressistes.
Excursus: A Buenos Aires es va celebrar a juliol de 2007 el II Congreso de las Lenguas. Eduardo Galeano va escriure el següent text per al primer: "Diuen que set llengües té la boca del drac. Jo no ho sé. Però em consta que moltes més llengües té la boca del món, i el foc de les seves llengües ens escalfa. Sempre serà poc allò que es faci per defensar-les del menyspreu i de l’extermini."

Comentaris

Anònim ha dit…
Toni:
Me haría mucha ilusión verte. Si puedes, reserva la tarde-noche del viernes pues hay alguna sorpresa que no puedes perderte.
Un beso.
Antoni de la Torre ha dit…
Molt grata la sorpresa: delicioses degustacions amb música de jazz al claustre vora Lluís Vives. Amables xarrades per tancar noves polèmiques de l'ensenyament i més... i sobretot, la dolça companyonia en sentir-se camarades davant reptes atraients. En fi. Il·lusionats encara!
Anònim ha dit…
Us el recomano. Salutacions.
http://lespolsadallibres.blogspot.com/2008/09/mal-descola.html
ORETO ha dit…
Hola Antoni.
Sóc professora i enguany faré classe de comentari a dos grups de segon de batxillerat. Però bé puc dir que sóc alumna teua, perquè sóc fidel seguidora dels teus fantàstics blogs des de fa un parell d'anys aproximadament. Per això volia donar-te les gràcies per la valuosa informació que he trobat a "Segon de bat" i "La paraula vola". També demanar-te permís per poder enllaçar alguns dels teus materials a un assaig modest de blog(just ara el comence) que he fet per als meus alumnes de l'IES Paco Mollà de Petrer. Moltes gràcies i bon curs 2008-2009!
Antoni de la Torre ha dit…
Hola, Oreto.
M'alegra que puguen ajudar-te els blocs que segueixes. Saps que el material que compartim en línia està a la disposició de tots -en alguns casos es demana citar-ne la procedència. Gràcies també al teu comentari puc accedir a conéixer els tres blocs en què participes, ara hi faré una bona ullada. Per acabar, et desitge un bon curs ple d'activitats i interacció en aquest mitjà (i medi). Ens llegirem. Abarçades.