EDUBLOGS 2008: III trobada a Santiago (I)

Santiago de Compostel·la ens va acollir del 3 al 5 de juliol en el marc de la Universitat per trobar-nos de nou més d'un centenar de professors blocaires per tal d'intercanviar experiències i reflexionar enguany sobre les xarxes socials i l'educació. Em sorprén novament la capacitat d'Aulablog i El Tinglado per organitzar un encontre (que no un “congrés”) de tal magnitud. Durant 48 hores hi ha hagut dues conferències, setze comunicacions, onze tallers, dos taules redones i algun acte més de protocol. A això se li afegeix els dinars i sopars comunitaris, dins i fora del Campus, la visita organitzada al terrat de la Catedral, les cançons de l'Isidro i del grup gallec que actuà la segona nit i, principalment, les dosis de companyonia, generositat i bon humor que organitzadors i assistents desplegaren aquests dies. A Santiago hem aprés molt i hem carregat d'il·lusió les bateries per encetar nous projectes i aprofundir més en l'experimentació de les TIC dins l'aula. La grata companyia dels amics valencians, Angus, Felipe, i els madrilenys José Luis, Ana, es va veure expandida amb els intercanvis amb Lourdes, Víctor, Ángel, Lucía (excel·lent organitzadora de l'encontre), i més gent.
L'encontre ha crescut en capacitat i en assistència. Aulablog s'ha registrat com a associació. La plataforma creix i convida als nous socis -enguany hem passat automàticament a ser-ho els participants de la trobada- a aportar nous projectes col·laboratius i a idear la propera trobada, que serà a Getxo, a la vora del Cantàbric. Me n'he vingut a València amb la sensació d'haver treballat en un ambient molt distés, amigable i sense castes. Demà ressenyaré les interessants conferències que es van celebrar i la meua experiència amb els tallers.

Comentaris

Anònim ha dit…
Toni:
Una vez más hemos compartido -esta vez en Santiago- la ilusión por una educación con blogs, por una educación diferente.
Un abrazo.
Lourdes Domenech ha dit…
Toni, aquest any m'he de conformar amb les vostres ressenyes. Quina enyorança!!!
Antoni de la Torre ha dit…
Angus, de segur que la il·lusió continua i a setembre serà el Congrés de València on es manifeste de nou. Lu, espere que la parcial visió d'aquestes ressenyes et transporte una mica al que vam viure i aprendre a Santiago. És també la manera de recordar aquells que no vau ser-hi presents i continueu enganxats a aquesta trobada tan especial. Bon estiu a totes dues.