Toni Mollà presenta Quina política lingüística?


Dimecres passat el sociolingüista valencià Toni Mollà presentà el seu nou llibre Quina política lingüística? (Edicions Bromera), a Ca Revolta. Es tracta d'un recull selecte d'articles personals que indaguen en les actuacions institucionals i cíviques que defensen i fan servir el català. Per a l'autor del llibre, l'espai públic és el gran camp de batalla de la llengua, ja que es troba esquarterat. Amb d'altres analistes comparteix la idea que els mitjans de comunicació i Internet seran els espais de consolidació de la llengua o no ho seran. En la mesura que la llengua tinga un valor discriminatiu dins els processos econòmics, aquesta tindrà alguna possibilitat de sobreviure. Però la via cívica, la via ciutadana ha de ser l'autèntic motor de la política lingüística. Res de nou sota la capa del cel: la fidelitat dels usuaris d'una llengua amb l'adaptació a les noves tecnologies i els processos econòmics n'assegura la permanència. I en el nostre camp, l'ensenyament amb les TIC, en són també un botó de mostra.

Per acabar, podeu escoltar els tretze minuts de la seua intervenció de dimecres en aquesta gravació allotjada en boomp3.com, lloc web per a guardar i publicar els nostres arxius sonors, que he conegut per mitjà del magnífic bloc de Lucía Álvarez.

Comentaris

goloviarte ha dit…
hola magnifico blog
quiero invitarte a participar en mi modesto blog de votaciones
aquiestatublog.blogspot.com
te dará a conocer un poco mas,perdona por usar los comentarios
esto no es spam,pues voy de blog en blog invitando a los que son especiales,si lo consideras spam,perdoname
Antoni de la Torre ha dit…
Salutacions, blocaire artista. He visitat els teus blocs i els que apareixen esmentats allí. Sempre és benvingut conéixer quines bitàcoles són especials per a la gent per tal de crear una xarxa de comunicació afí i profitosa. Gràcies pel teu comentari.