VilaWeb Tv, la primera televisió per internet d'ací


És decebedor que les televisions que podem veure en analògic o digital no vulguen, de moment, emetre per internet o almenys seleccionar els seus programes "més culturals" per a poder descarregar-los o simplement triar-los a la carta, com sí que es pot fer cada vegada més arreu del món i amb la programació en anglés. Aquesta seria una eina més que podrien oferir els blocs educatius. Fins no fa gaire ens conformàvem amb els mil·lers de gravacions que trobàvem en You Tube i espais semblants, amb el fantàstic servei afegit de poder descarregar el material audiovisual propi en fragments de deu minuts màxim i deixar-los així disponibles en la xarxa per a enllaçar-los amb els blocs. Entre els videos casolans, televisius, tràilers, curtmetratges, actuacions en directe, etc., sempre hi ha material molt aprofitable, però cal buscar-lo amb deteniment.
Però parlem d'un altre àmbit. La televisió per internet. Al nostre país, només Vilaweb TV s'ha avançat a la producció de reportatges diaris sobre notícies i esdeveniments varis que interessen especialment a la nostra comunitat lingüística. Per cert, les estadístiques recents -segons Vicent Partal, director de VilaWeb Tv- confirmen que l'ús del català a internet situa la llengua en el número 18 del rànking mundial, i molts servidors (Google, Yahoo...) així com la plataforma Microsoft tenen plenament en compte la nostra llengua -o siga, els nombrosíssims usuaris que la fan servir en la xarxa- per tal de produir els serveis que ofereixen i els programes per al PC. VilaWeb Tv és ja la televisió de casa per internet. En un estadi incipient, i amb 246 reportatges elaborats fins ara, pretén augmentar a hora i mitja la seua programació diària.
En un món de globalització informativa, encara hi ha qui censura l'arribada de canals televisius al País Valencià perquè no puguem continuar veient, en concret, TV3 o Canal 33, els quals estan sent boicotejats, i l'associació que ha facilitat des de fa vint anys la seua visió, ACPV (Acció Cultural del País Valencià), està sent perseguida judicialment per aquest fet. VilaWeb Tv és un projecte pioner a l'Estat espanyol que anirà consolidant-se amb la fidelitat i l'augment dels seus usuaris, i, a més, és de casa. Amb dos reportatges que ells mateixos han elaborat, vull deixar constància del gran interés que presenta aquest nou recurs, perquè entre tots hi donem suport.

Reportatge: La televisió en directe per internet >>>: Cada vegada més cadenes de televisió emeten en directe a través d'internet. En aquest vídeo s'expliquen els dos sistemes que s'utilitzen, multicast i peer-to-peer, i les diferències que hi ha entre ells.
Reportatge: Així es fa VilaWeb Tv >>>: VilaWeb Tv ha començat el 9 de gener una nova etapa amb el canvi de format, amb la presentació pública del projecte i una nova web que inclou més continguts i noves seccions. En aquest vídeo s'explica com funciona Vilaweb Tv.

Comentaris