Nous blogs "educatius" per al nou curs escolar.

Com que la causa és justa, vull celebrar el dia bloguer -amb retard, com sempre- proposant cinc quaderns que m'han semblant interessants per a la reflexió i el desplegament d'un blog educatiu. He indagat, sobretot, en el món francòfon per veure com se les gasten al Nord i, ja veureu, en traureu profit. També hi trobeu una col·lega catalana que em fa l'efecte que molts ja la seguiu.

  1. Former, c'est dire...
    Ce blog a pour objectif de prolonger la formation... La formation est un dialogue. Former, c'est dire l'importance de ce dialogue
    . Esta és la capçalera del blog de Michel Beaumont.
  2. Esphères identitaires és el blog de Margarita Pérez-García, veneçolana afincada a França i professora d'espanyol i de francés com a llengües estrangeres. No li cal presentació a tanta investigació i referència com introdueix al seu blog, o és un lloc web?
  3. Le café pédagogique: Les citoyens construisent l'école du futur. És un petit repertori dels blogs educatius més interessants de la francofonia.
  4. E-mob le blog té com a capçalera la llegenda Les aventures d'une jeune pousse du e-learning. És un exemple de com es pot dur a bon port un Blog educatiu.
  5. Per acabar, i crec que conegut per molts ja, tenim el Blog d'una profe DIM, per la seua bitàcola sabreu qui és. Així resa la presentació del blog. Recerca de recursos per al blog des de la perspectiva d'una ensenyant.
Crec que és el moment per desitjar un bon any escolar nou a tots els que continueu en esta tasca de recerca de recursos i d'idees per a l'aplicació a l'aula del que és una bitàcola electrònica. Els pròxims dies hauré de definir el perfil d'este blog, que es basarà fonamentalment en la publicació de material i pautes de treball per a ús de l'alumnat de 3r ESO i sobretot de 2n de Batxillerat. Crec que us dec i us deuré a molts l'avanç tècnic i didàctic que puga incloure's en estes entrades. Us aniré enllaçant a poc a poc. Fins aviat.

Comentaris

Antoni de la Torre ha dit…
Gracias, Felipe. Enhorabuena por ese trabajo que desarrollas que nos servirá a muchos y muy bien. Estos días lucho contra potentes virus informáticos. A ver cómo salgo de esta. Saludos y buen inicio de curso.