Homenatge en xarxa a Enric Valor, 22 d'agost

Abans d'iniciar alguns viatges pendents, em faig eco de la proposta de la xarxa 1entretants al voltant de la figura d'Enric Valor. Tenim un mes per dissenyar la nostra aportació en els blogs personals sobre el mestre que ens ha ensenyat a molts a benescriure i benparlar el català dels valencians, ja siga amb les seues gramàtiques i llibres prescriptius com també amb les seues novel·les, relats i rondalles. Us convide ja a valorar la possibilitat d'aportar un escrit per al pròxim dia 22.

Enric Valor va nàixer a Castalla el 1911, el 22 d'agost. Enguany, doncs, en fa 100 anys. Les commemoracions de la figura de Valor i els homenatges a la immensa tasca d'aquest gran valencià han estat nombrosos. Ara, vos en proposem un altre: un homenatge blogaire el pròxim 22 d'agost. Per recordar el mestre, per reivindicar-lo, per narrar-lo, per dibuixar-lo, per recórrer-ne l'obra i l'estima per la llengua i el país; per pensar-lo i per compartir amb el món i més enllà el nostre Valor, el que cada un dels membres de la comunitat lingüística catalana que fem blog atresorem, hem llegit i ens estimem.
Aquesta celebració, que ve precedida per molts altres homenatges simultanisdedicats a grans figures de la cultura catalana, ens la va proposar Víctor Pàmies el passat 21 de maig a València, tot i que aplega la voluntat de molts altres (Josep PorcarJosep Albinyana, Josep Daniel ClimentVicent BrotonsVicent Santamaria,1entretants...) de fer-la endavant; i que ha d'aplegar encara la de tants i tantes com voldreu participar-hi!
I com ho farem?
  • Es tracta d'escriure el 22 d'agost de 2011 un apunt als nostres blogs sobre Enric Valor. Un apunt que, amb l'estil de la pròpia bitàcola, parle de l'escriptor, del lingüista, de l'home que fou Valor però també de nosaltres, del nostre Valor.
  • L'apunt ha de ser etiquetat amb 100anysdevalor  i #100anysdeValor  (aquest darrer, sobretot, si en fem difusió a Twitter) per tal de facilitar-ne la cerca i la compilació. També, podreu, si ho preferiu,  enviar-nos un correu amb l'enllaç de la vostra publicació a 1entretants@gmail.com
  • A més, és necessari que hi incloguem una de les imatges, creades per J. Porcar, del Blogs de lletres, que podreu descarregar ací i que hauria d'enllaçar amb l'apunt que farem per inventariar totes les entrades valorianes i catosfèriques.
  • Fóra bo que cada un de nosaltres visitarà els blogs de la resta i en comentara els apunts que més l'han agradat, emocionat, descobert...
A 1entretants trobareu aquell mateix dia tot el cabal de lletra, imatge, so... compilat, per tal de poder llegir a bastament sobre Enric Valor i de fer-ho en molts blogs que, potser, fins aleshores, no havíem descobert.
De la mateixa manera, i a propòsit de l'avinentesa, trobareu aviat a 1entretants un grup de treball sobre Valor i, finalment, una wiki per tal d'arreplegar tota la informació disponible a hores d'ara -o generada a partir d'aquest tret de sortida!- a Internet sobre l'autor de Castalla, en els quals tothom és convidat a participar!

Comentaris

Antoni, jo ja estic acabant d'adobar el meu article per al 22 d'agost. Segur que tractaré el vocabulari de les rondalles de Valor.

Bon estiu!
Antoni de la Torre ha dit…
Víctor, espere que aquesta fantàstica idea d'homenatjar Valor tinga bon ressò durant aquestes dates díficils d'estiu. M'alegra que estigues preparant el teu post sobre el vocabulari de les rondalles. De segur, serà ben interessant. Vegem si alguns més ens hi apliquem per arrodonir una cosa digna aquests dies. Felicitats per la iniciativa i una abraçada.