Seqüència didàctica d'una visita a la ciutat

M'ha semblat molt interessant la presentació que Matilde fa al seu bloc Abecedaris sobre la preparació, desenrotllament i avaluació de la visita que va fer a desembre amb les alumnes de l'aula d'acollida a la ciutat de Barcelona. Per mitjà de les fotos, farcides de comentaris al peu o en bufetes, en una seqüència cronològica estupenda, i adobada amb una rumba catalana de fons, l'activitat queda molt ben reflectida i ens vénen ganes de preparar-la també a València, per exemple. Al meu insti no hi ha aules d'acollida ni malauradament no ens hem plantejat activitats lúdiques amb els nouvinguts, fora de les lingüístiques dins l'aula. A més, aquest muntatge audiovisual podrien preparar-lo, fins i tot, molts alumnes, que de seguida aprendrien el funcionament de l'Slideshare. Esperem el post dels alumnes de Matilde on hi haurà les reflexions sobre l'activitat de la visita.

Comentaris

Anònim ha dit…
Gràcies pel seu comentari, en aquesta sortida vam veure moltes coses que són molt importants.
Que pugin fer una sortida que es sembli o millori la de nosaltres.
Adéu
Fanor alumne de 4t d'ESO IES PALAU AUSIT.
RIPOLLET(BARCELONA)
Anònim ha dit…
Aquesta sortida en sembla molt divertida perquè
sortim a conèixer els llocs històrics de Barcelona i gràcies per vistar el nostre bloc.
Jonathan Inga l`alumne de 4t D`ESO IES PALAU AUSIT.Ripollet Barcelona
Anònim ha dit…
Graciés per ensenyar la nostra visita a Barcelona.
m'agrada molts Barcelona
Adéu
Rui-dong alumne de 4t d'Eso IES PALAU AUSIT.
RIPOLLET(BARCELONA)
Anònim ha dit…
Gràcies Toni per donar-nos ànims. Com veus, els alumnes de l'Aula d'Acollida han llegit els teus comentaris i estan entusiasmats. Poc a poc aniran responent , a la seva manera. De moment ja ho han fet tres, en una de les hores de classe amb mi.
També estan polint les seves redaccions de la sortida per publicar-les. Quan les publiquin us ho farem saber.
A veure quan feu la visita per València i podem llegir i gaudir del reportatge!
Salutacions solidàries
Matilde
Anònim ha dit…
Gràcies pel vostre comentari sobre la nostra sortida.Crec, per mi serà una bona idea fer una aula d'acollida per alumnes emigrants al vostre institut.També si voleu, us invitarem a visitar BARCELONA amb nosaltres. Així podríeu descobrir per vosaltres mateixos les meravelloses coses que vam veure allí.Us esperem amb molta il.lusió.
Binta Diallo 3 ESO IES Palau Ausit Ripollet Barcelona.
Antoni de la Torre ha dit…
Veig que al vostre institut feu activitats molt profitoses per a conéixer la llengua, la ciutat i la cultura del país. M'alegra que tingueu professors tan "enrotllats" i que l'aula d'acollida siga un bon exemple de benvinguda als nous alumnes. Nosaltres prendrem nota d'aquesta i d'altres tasques i actuacions que us propose la professora i que ens feu conéixer per mitjà del bloc. Bacelona és una ciutat preciosa que podeu disfrutar molt. Passeu-ho bé i enhorabona a la profesora que fa propostes tan divertides. Salutacions a totes i a tots.
Anònim ha dit…
Gracies pel vostre comentari sobre la nostra classe, es molt divertit fer aixio que fem aqui a l' aula d' acollida.El que més en va agradar de Barcelona és el gat de Botero i la Pedrera.
Juana Tejada Castillo.
1r d'ESO IES Palau Ausit.
Ripollet(Barcelona)
Sara ha dit…
Hola!

Sóc la Sara Marugan Oliva, l'estudiant en pràctiques del CAP que va organitzar la Seqüència Didàctica. Va ser una experiència fanstàstica. Ara ja no estic en pràctiques i sóc professora de català d'un institut a Barcelona. No treballo a l'Aula d'Acollida perquè no en tenim, però tinc molt present la sortida que vaig fer el curs passat amb els alumnes de l'IES Palau Ausit.

Espero que si algun dia veniu a Barcelona pogueu repetir la mateixa Seqüència Didàctica i millorar-la. Encara penso que es podia millorar...

Sara