I Trobada de professors i professores de llengües i TIC

S'ha obert la inscripció a la I Trobada de professors i professores de llengües i TIC que se celebrarà entre els dies 19 a 21 de novembre al CRP d'Esplugues de Llobregat. 

Aquesta Trobada pretén ser un espai on els professors que impartim totes les llengües del currículum tinguem uns dies per a debatre i intercanviar experiències al voltant de l'ús de les TIC a l'aula de llengua. Som conscients que aquest ús ha de prioritzar sobretot el valor pedagògic i didàctic de l'eina. No oblidem que el tractament de la informació i la competència digital formen part de les competències bàsiques que s'haurien de desenrotllar de manera transversal en totes les àrees de coneixement i assignatures com una destresa imprescindible. Entre les desenes d'actes i jornades TIC anuals, Esplugues s'alça a novembre com una escola de tardor on el professorat de distintes procedències ens reunirem per tal d'aprofundir en l'alfabetització digital, per a compartir els nostres aprenentatges i aplicacions a l'aula, i per a perfeccionar la metodologia i  l'avaluació de l'assignatura de llengua per mitjà de les noves tecnologies. S'intentarà mantenir l'esperit dels encontres estiuencs organitzats per Aulablog des de fa cinc anys. El programa està organitzat d'aquesta manera:
Divendres 19

13 h. Trobada i visita turística pel centre històric d'Esplugues (opcional): ens trobem a la porta de l'Ajuntament, plaça de la Magdalena, 1
14,15 h. Dinar a prop del lloc de la Trobada (opcional)
16-16,30 h. Recepció i acollida dels participants
16,30-17 h. Inauguració de la trobada: Jordi Vivancos (Generalitat de Catalunya)
17-17,15 h. Presentació de la Trobada per part de Juan Miguel Muñoz, president d'Espiral, Educació i Tecnologia.
17, 15-18,15 h. Conferència a càrrec de Teun Van Dijk: Discurs i poder
18,15-18,45 h. Pausa-cafè
18,45-19,15 h. Recital de música antiga i tradicional a càrrec d'Adolfo Osta
19,15-19,45 h. Benvinguda als participants. Explicació de l'organització dels grups de treball i els tallers de la jornada de dissabte.
21 h. Sopar. Lloc: El peixet d'Esplugues, Av de Cornellà, 108, Esplugues (opcional; cal inscriure-s'hi en el 2n formulari)

Dissabte 20

9-11 h. Grups de treball:

-Tecnologia versus metodologia. Coordina: Marcos Cadenato
-Donar de parlar: la competència oral a classe de llengua. Coordina: Lourdes Doménech
-La competència narrativa. Coordina: Almodis Orellana
-L 'ús dels mapes conceptuals en la classe de llengua. Coordina: Jordi Guim
-Integració de les TIC en una unitat didàctica de llengua. Coordina: Carme Duran i Mireia Manresa

11-11,30 h. Pausa cafè
11,30-13,30 h. Tallers:

-La llengua oral a l'aula. Taller de ràdio. A càrrec de Marcos Cadenato
-Cartells virtuals amb Glogster. Lourdes Doménech
-Relats digitals. Almodis Orellana
-Eines TIC per a l'elaboració de projectes. Bea Marín
-Eines bàsiques de la web 2.0. Manuel Rino
-Mapes conceptuals. Jordi Guim

13,30-16,30 h. Dinar (inclós en el preu de la inscripció).                                                  16,30-18 h. Pecha Kucha: Experiències a l'aula amb les TIC
18-20 h. Desconferència amb 30 minuts de pausa cafè
21 h. Sopar amb disjokey i ball (opcional). Lloc: Can Palou, Esplugues

Diumenge 21

10-12 h. Exposició de les conclusions dels grups sobre els temes debatuts
12-13 h. Conferència de cloenda de Boris Mir: Aprenentatge
13-14 h. Cloenda i lliurament de diplomes
A l'inici enllaçava l'adreça del blog que presenta la Trobada. Ací queda, finalment, l'enllaç directe amb el formulari d'inscripció per si voleu participar-hi. Vull recomanar-vos l'assistència. Hi aprendrem i ens divertirem. Ens veiem a Esplugues.

Comentaris

Q ha dit…
Moltes gràcies, Toni, per la informació que ens ofereixes, com també pel treball que hi ha al darrere. Ara cal veure si m'és possible anar-hi; trobe que serà d'allò més instructiu.
Besets
Francesc J. López ha dit…
Gràcies Toni per la informació. El problema són quasi sempre les dates; en aquest cas la coincidència amb els actes de la Setmana de les LLetres a Silla.
Ja ens informareu del contingut els qui assistireu.
Salutacions
Antoni de la Torre ha dit…
Salutacions, Queti i Paco,
Sé que esteu enfeinats i que resulta difícil acudir a totes les activitats que solem proposar, i més encara quan se celebren simultàniament. Ens disculparem si escrivim una ressenya cadascú de la trobada on assistim, d'acord? Paco, que siga un èxit la vostra ja veterana Setmana de les Lletres a Silla. Queti, a veure si finalment pots venir a Esplugues. Una abraçada.
Lourdes Domenech ha dit…
Ens veiem a Esplugues, Toni. Confiem que tot surti d'allò més bé.
Antoni de la Torre ha dit…
M'alegra que vingues també, Lu. És molt d'agrair comptar amb la teua aportació a Esplugues. Jo espere que tota l'enorme capacitat organitzativa del Manuel i el suport que li doneu els qui fareu grups de treball i tallers es veurà ben recompensada amb la participació dels assistents i l'ambient agradable que es crearà entre tots nosaltres. De segur que tindrà un fruit 'saborós' aquesta trobada. Salutacions.