La Literatura Digital al XXI Encontre d'Escriptors

Salutacions a tothom després d'aquests mesos de sequera. No hi calen excuses sinó posar-se de nou a escriure i relatar passades i futures experiències TIC, a comentar les troballes i a convidar els lectors i les lectores d'aquest blog (em torne a passar al terme amb -g) a les activitats que aprofiten per als que compartim l'ús de la web 2.0.

Per obrir mos, vull informar-vos que el XXI Encontre d'Escriptors que es celebrarà del 27 al 31 del mes proper durant els Premis Octubre girarà al voltant de la Literatura Digital, i serà coordinat per Laura Borràs, experta professora universitària en la matèria.

Al preàmbul de la pàgina web se n'explica la intenció:

"La literatura digital és un terreny emergent (poesia digital, narrativa hipertextual, ciberteatre, literatura col·lectiva, blocs, wikis...). El fenomen dels weblogs, la creació literària a la xarxa, les relacions entre videojocs i literatura, les possibilitats literàries de l'hipertext o la crítica literària electrònica són alguns dels aspectes que analitzarà aquest XXI Encontre d'Escriptors.

Les tecnologies digitals afavoreixen l'aparició de nous patrons de creació literària, alhora que proporcionen eines i enfocaments diversos en l'àmbit docent, per exemple. Aquest context digital ens obliga a repensar els pressupostos teòrics i els conceptes més bàsics de la teoria literària si volem disposar de recursos que ens permeten aproximar-nos críticament a les noves formes de textualitat electrònica."

S'ha de fer inscripció per poder assistir-hi però és sorprenentment gratuïta (llevat dels universitaris que necessiten crèdits de lliure disposició). 10 conferències i taules rodones es reparteixen per igual entre matins i vesprades perquè puguem acudir a bona part de l'encontre els professors de secundària que ja hem iniciat el curs en aquesta data. Us convide a visitar la web de l'Octubre CCC i a fer-hi la inscripció molt aviat, si us va de gust. Places limitadíssimes.
_______________________
Laura Borràs i el llibre electrònic, a TV3 (vídeo)
_______________________

Comentaris

Miriam Civera ha dit…
Toni, te trobàvem a faltar. Les teues entrades sempre ens donen notícies de jornades, cursos o llibres molt interessants.
He entrat a veure el vídeo de TV3 i m'ha encantat la capacitat de comunicació que té Laura Borràs. Explica d'una manera tan senzilla i clarificadora tot el que té a veure amb la literatura digital i els llibres digitals, que em sembla que em passaré per l'encontre d'escriptors per a aprendre una miqueta més sobre eixe tema.
Gràcies per tornar a escriure. Espere que l'inici de curs haja estat agradable i que,aquest curs, ens brinde temes interessants sobre els quals escriure, parlar, compartir, aprendre...
Modgi ha dit…
L'altre dia vaig veure un paio al metro amb aquest trasto i crec que no funcionarà. Com doblegarem la cantonada de pàgina per saber on ens hem quedat?
Jordi Orts ha dit…
Hola:

Em dic Jordi Orts i sóc el psicòleg-orientador d’Escola Gavina (Picanya). A més sóc responsable de diverses iniciatives que portem endavant per dinamitzar l’audiovisual especialment a l’ESO. Entre aquestes gestione el bloc 400 colps | altres narratives dins i fora de l’escola (http://blogs.escolagavina.com/400colps/). 400 colps es va posar en marxa a finals del curs 2007-08 i el curs anterior va ser temps per comprovar que tenia sentit i que obria un nou espai amb diverses possibilitats. Aquest curs 09-10 pretenc potenciar-lo i donar-li més presència a la web amb noves iniciatives. Per això trobe interessant que estiga enllaçat en blocs i webs afins. Així doncs, et convide a, si t’abelleix, incloure 400 colps al llistat d’enllaços al teu bloc i si vols donar a conéixer-lo. Un dels objectius de 400 colps és el de generar sinérgies entre els interessats allà on es troben l’audiovisual i l’educació. He donat amb el teu bloc via LLIMA, el bloc de Francesc López i el seu alumnat (Silla).

Moltes gràcies d’avantmà per la teua atenció.
Una cordial salutació,
Jordi Orts | 400 colps admin.
Antoni de la Torre ha dit…
Gràcies, Míriam pel teu seguiment d'aquest blog. El curs escolar es presenta de nou animat, ja veuràs. M'alegrarà que conegues la Laura en el proper encontre. La faena que desplega amb la Literatura i les TIC és exemplificant.
Modgi, no tinc encara aquest "trasto" que sí que funciona bé per als que l'usen. Me l'imagine contenint tots els llibres de text que duen els meus alumnes en la motxilla, per exemple, i només per evitar els problemes d'esquena futurs, ja és un avanç. Quan jo llegia en rotllos o "volums" (fa vint segles), tampoc podia marcar les pauses de lectura. Com s'ho faran ara aquests del metro? Ho esbrinaré.
Jordi, gràcies per la informació. Visitaré el vostre blog de La Gavina i mantindrem contacte. Ens llegim. Salutacions.