INFOMIGJORN: el butlletí digital sobre el català

INFOMIGJORN és un butlletí nou que es rep de dilluns a dijous per e-mail i que distribueix missatges informatius relacionats amb la llengua catalana:

  • Retalls de notícies de premsa.
  • Articles, publicats o inèdits.
  • Informacions sobre seminaris, congressos, cursos, conferències, presentacions de llibres, publicacions de revistes, etc.
  • Ressenyes de llibres, publicades o inèdites.
  • D'altres missatges informatius relacionats amb sociolingüística, gramàtica històrica, dialectologia, literatura, política lingüística, normativa, etc.

En el butlletí d'ahir dijous, posem com a exemple, hi ha tres notícies que als blocaires ens poden cridar l'atenció d'antuvi: la presentació del nou número de la revista electrònica Llengua, Societat i Comunicació; la jornada sobre Aprenentatge virtual de llengües, que se celebra el 26 d'aquest mes a Barcelona, i la constitució d'edi.cat, plataforma de tres editorials, entre les quals veiem la valenciana Bromera, per a obrir un portal de venda de llibres digitals en català, entre altres finalitats comercials.

En Infomigjorn cada notícia esmenta i enllaça la font, normalment digital, de la qual procedeix el text triat. Més de vuit mil subscriptors reben la informació seleccionada per Eugeni S. Reig entre els esdeveniments que es produeixen a diari sobre la llengua. Trobe que paga molt la pena subscriure's a aquest butlletí, sobretot si no tenim massa oportunitats de seguir els avatars de la normalització lingüística arreu del territori catalanoparlant per la causa que siga.


Si voleu donar d’alta una adreça electrònica, cliqueu damunt l'enllaç: http://infomigjorn.drac.com/alta

Comentaris

Q ha dit…
Moltes gràcies, Toni, per posar al nostre abast una eina tan interessant per a tots els qui patim per la situació de "la nostra" llengua. A més, trobe que és una gran font de recursos per a la classe de llengua. Sovint hi apareixen petites joies. Una troballa!
josri ha dit…
Ja feia temps que no sabíem de tu i m'alegra haver entrat hui al teu bloc: gràcies per la informació.
Antoni de la Torre ha dit…
Gràcies, companys blocaires. Els vostres escrits als blocs també són troballes força interessants i grats de llegir. Fins al pròxim post. Salutacions.