Poesia multimèdia

Una manera estupenda d'acostar-se a la poesia és presentar-la per algun mitjà audiovisual que trenque amb el suport habitual del llibre. Hi ha professors que ho duen a terme fent servir el facilíssim programa Windows Movie Maker, però em fa l'efecte que també alguns alumnes ho han intentat. Des de Castelló d'Empúries, la professora de 4t ESO Esther - no en sabem més- ha penjat en un bloc catorze treballs de poesia: videos curts on l'estudiant presenta el text poètic acompanyat d'imatges i música en cert grau al·lusives. Papasseit, Brossa, Beneyto, Maragall i d'altres completen una visió artística que embolcalla el poema seleccionat per l'alumne.
D'altra banda cada vegada trobem més videos a YouTube i Google Video al voltant de la poesia: poemes cantats o musicats, biografies de poetes, recitacions... matèria per a la "recreació" i l'acostament de la poesia a l'estudiant o al lector difícil. M'alegra fer aquestes troballes.
- - - - - -
P.S. (Maig de 2016) El vídeo incrustat ha deixat de ser públic, però avui podeu trobar a la xarxa un bon grapat de poemes recitats que alguns hem convingut d'anomenar "videolits".

Comentaris

josri ha dit…
Gràcies per la informació. A més hui he descobert el bloc SEGON DE BAT que em servirà com a model per a proposar als meus companys de l'insti. Gràcies, també per això.
Lourdes Domenech ha dit…
A l'Empordà s'està produint

molta feina amb els blocs.

La música i les imatges poden
acostar la poesia. És una bona estratègia.
Antoni de la Torre ha dit…
Veig que el treball amb blocs es va expandint ràpidament però de manera desigual. Amb el premi Espiral tancat, farem una ampla ullada al que els col·legues estan fent arreu de l'Estat. A veure si localitze, Lu, alguns de l'Empordà. Veig que tindreu molta feina per decidir els guanyadors d'Espiral davant la massiva participació. Gràcies pels teus comentaris, Josri, i benvingut. Fins aviat.
Àlex ha dit…
Antoni, sóc Àlex, un alumne/professor que està fent el curs Aplicant la 'desconferència' sobre educació 2.0 del CEFIRE a València. Estic interessat, ara que tinc temps, en fer un grup de treball sobre el relat digital i tot el que envolta a la comunicació multimèdia, ja siga poesia o narració. Estic agafant molta informació del teu blog i supose que quan estiga treballant ho posaré en marxa.

Aquest bloc dóna moltes idees.

Gràcies.