I Congrés d'interacció comunicativa i ensenyament de llengües

El Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura de la Universitat de València acaba de convocar el primer Congrés internacional d'interacció comunicativa i ensenyament de llengües, del 18 al 20 de setembre, en el marc de l'Escola de Magisteri. Els ponents convidats són: Neil Mercer (Universitat de Cambridge), Anna Camps (UAB), Joaquim Dolz (Universitat de Ginebra), i Dora Riestra (Universitat del Comahue, Argentina). Les àrees de treball proposades, per a les quals esperen les vostres comunicacions i experiències en 800 paraules fins al 30 de maig, són les següents:
  • Interacció i ensenyament de llengües. La perspectiva dels gèneres discursius
  • Plurilingüisme i heteroglòssia: diversitat de llengües i diversitat en la llengua
  • Dissenys curriculars i Marc Comú de Referència Europeu per a les Llengües
  • Didàctica integrada de les llengües
  • Literacitat crítica
  • Programació por tasques, projectes i seqüències didàctiques
  • Interacció i ús educatiu de les TIC
És ben definitori que la intenció d'aquest congrés siga la de "concedir un lloc de privilegi a les propostes comunicatives i pragmàtiques que, des de la superació dels enfocaments limitats al codi i a la norma, postulen la diversitat i l'ús com a eixos de la reflexió sobre el llenguatge." El treball per tasques i la introducció de les TIC en la pràctica docent constitueixen mitjans molt valuosos avui per a l'aprenentatge constructivista i significatiu i poden servir per a modificar pràctiques ancorades en el vell ritual pedagògic de la transmissió de sabers en una època en què aprenents, mètodes i currículums han canviat profundament.

Un congrés necessari, sobretot per a l'àmbit pedagògic valencià, molt mancat de recursos de tota mena.

Comentaris

Anònim ha dit…
Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If ossible gives a last there on my blog, it is about the Aparelho de DVD, I hope you enjoy. The address is http://aparelho-dvd.blogspot.com. A hug.
Anònim ha dit…
hola toni m'agrada el teu blog