El món segons Google: "el ministeri de la veritat"

"El mundo según Google" ha estat el reportatge que han passat avui a Documentos TV, en la 2. Llàstima que m'hi he enganxat per a veure només els 32 darrers minuts. Prou temps per a copsar diversos punts de vista a favor i no tan a favor d'aquesta empresa que té a Espanya l'espaterrant quota de mercat del 99% quant a la recerca de la "info" per internet, la més alta del món. El desenvolupament de Google en temps recents ens ha fornit un munt de recursos nous per a l'adquisició i transmissió d'informació en qualsevol suport, en temps real i amb menors impediments pel que fa a la comunicació entre les llengües -no sé ben bé si en són trenta o cinquanta les elegides, entre les quals el català ocupa una digna posició "de mercat"-. La potència i la velocitat d'aquest motor de recerca ha deixat pel camí d'altres buscadors de manera que pot esdevenir el monopoli de la recerca informativa en el web. Al programa s'argumentava sobre el perill que planteja "una única selecció" de la informació, un sol punt de vista d'on parteix qualsevol recerca en el web. Per això, una part del programa es dedica a justificar el sistema com Google classifica i ofereix aquesta informació.

He fet una gravació sonora (en MP3) dels últims trenta-dos minuts del document televisiu, una gravació d'urgència que permet seguir la discussió sobre aquest motor de recerca tan útil i, potser, tan temible. M'agradaria presentar-la ací, però sembla que el fitxer de la gravació, de 29 MB, no es pot pujar en OBOE (ni Google.pages, ni Scribd.com), supose que per la seua extensió. Vejam com me les empesque!

P.S. Després d'intentar diversos suports on baixar el programa gravat, ho he aconseguit per mitjà de podOmatic on es permet crear i guardar podcasts personals (de so i video) amb certa facilitat. Heus ací uns quinze minuts del programa esmentat que gira al voltant de Google.

Comentaris

Ana Ovando ha dit…
¿Has probado en twango? Es un lugar para archivar multimedia.
Estoy deseando escuchar el programa.
Toni ha dit…
Moltes gràcies, Ana, per la info. Ara mateix vaig a veure l'efectivitat del twango. Salutacions.
Anònim ha dit…
Trobem a faltar en el tema dels blocs poder crear també foros temàtics.
Antoni de la Torre ha dit…
Cert, Bernat, és una de les mancances dels blocs de Blogger. Supose que deuen haver-hi pluggins (de l'estil de twitter) que permeten introduir fòrums temàtics en la barra lateral del bloc. Però no me n'he ocupat. Si en trobes algun recurs com aquest, comenta'ns-ho. Salutacions.