La trobada d'edubloguers a Ayerbe (i IV)


He cregut més en una certa prolixitat que en la curta recensió d'aquella II trobada d'edublocs al juliol a l'hora de comentar què fou per a mi Ayerbe-2007. La mítica trobada de Roa de 2006 assentà unes bases sòlides que es van poder comprovar en l'encontre de fa dos mesos i que han de donar molt bons fruits els propers anys. La calidesa d'Ayerbe, de l'alcalde, dels organitzadors, del col·legi-seu dels tallers, i dels col·legues que compartíem inquietuds sobre la tecnologia de la informació i la comunicació, va tornar aquest esdeveniment pedagògic en quelcom més d'impagable: potser era el fet de ser aliats en les inquietuds, les insatisfaccions i la necessitat d'una renovació pedagògica que traga de l'aula física bona part del pes de la nostra pràctica docent, que traga del llibre de text la font del coneixement. Hem ampliat allí l'apropament de les eines que naixen en la xarxa susceptibles d'aprofitament, hem relativitzat els ritmes en què cadascú hi va accedint, hem vist de primera mà el treball d'altres companys, i en l'intercanvi hem trobat el suport dels que naveguen amb nosaltres. Un canvi profund s'acosta en els mètodes d'ensenyament i hem de preparar-nos-hi els docents.
Per acabar, les comunicacions i els tallers, el programa, les fotos, el wiki i tota la resta d'espais que es van generar per propagar aquesta II trobada d'edublocs, són accessibles en Edublogs 2007, amb l'afegitó que s'hi compta amb les gravacions en video d'aquells actes. Açò era, si fa no fa, el que volia dir d'Ayerbe. Estic segur que l'any vinent la III trobada conservarà el mateix regust de cooperació i bona sintonia que enguany, però en nou emplaçament.

Comentaris

Angus ha dit…
Hola Toni,
Gracias por recordarnos los días pasados en Ayerbe y por compartir tus reflexiones.
Como tú bien dices, es posible que la ilusión que ponemos los profesores que trabajamos con las TIC, sirva para introducir en la educación la renovación que hace falta.
Me alegra mucho verte también por aquí.
Antoni de la Torre ha dit…
Saludos, Angus,
Hice un largo paréntesis en el blog, pero Ayerbe siempre retorna. Me hacía falta rememorarlo para hacer punto y seguido: una manera de cargar las pilas. He visto tu traslado a la nueva casa. Me gusta. Espero que te resulte más confortable y que de vez en cuando nos acoja para aprender más a los que la visitemos. Te deseo una buena navegación esta próxima temporada. Abrazos.
Anònim ha dit…
Hola Toni,
La Lourdes em va fer arribar els teus records i em va venir ganes de tornar-te a visitar. Les fotos noves són precioses. Ja parlarem de tant en tant...
Toni ha dit…
Hola, Carolina,
què tal ha començat el curs? De segur que bé. Al juliol, Ayerbe fou molt interessant, amb un ambient extraordinari i diferent als cursos d'estiu. Et recomane que vingues a la pròxima convocatòria, així és possible que t'animes a continuar amb el teu bloc, ni que siga per a comentar el teu dia a dia, com pretenies inicialment. Vaja, que es troba a faltar la continuïtat al teu "quadern". Jo estic de nou embolicat en la segona fase d'apostolat de la causa blocaire a l'insti. Ja aniré relatant les passes que hi fem. Fins aviat.
Desconeixia aquest tipus de trobades i també tot el que es refereix a l’ús de les noves tecnologies en l’educació. Ara comence a capbussar-me en elles d’una manera que ni tan sols fa quinze dies m’imaginava. En primer lloc donar-vos l’enhorabona a qui (o els qui) feu possible aquest interessantíssim blog, no té desperdici cap part d’ell: textos, enllaços inclús les imatges són aprofitables.
Ara unes parauletes sobre tot açò: els blogs, per desgràcia encara són poc coneguts per a gran part de la comunitat docent i ni que dir de la discent. La desgràcia la sofreixen ells, no se n’adonen que estan a un clic de la solució i que les noves tecnologies estan esdevenint els superherois d’aquest temps. No ho solucionen tot, però quasi.
L’ús dels edublogs, tots sabem que està per difondre, però els passos, com tot al món de la xarxa, són de gegant.
Així que ànim i endavant gegants !!!