Monologuistes en la xarxa

En una primera busca en YouTube es poden localitzar fragments o monòlegs sencers d'alguns humoristes coneguts. Xavi Castillo, el showman de Xàtiva ha sigut gravat en diversos espectacles>>> valencians i se'n reprodueixen fragments de diversa qualitat. Té un marcat to irreverent i escatològic que assegura en alguns casos la riallada. A més tenim desenes de monòlegs d'Andreu Buenafuente procedents del seu programa d'Antena 3 i en menor quantitat, però molt aprofitables, dels que va fer fa sis anys al programa de TV3 La cosa nostra. Crec que a poc que investiguem en altres racons de la xarxa trobarem més i més material visual, sonor i fins i tot escrit.
Com en tot treball de llengua, l'alumnat necessita primer uns referents sobre els quals assentar la seua producció. Avui hem parlat de les característiques que reuneixen els monòlegs des del pla del contingut, l'estil, l'actuació, etc. Diuen que els costa "traure punta" a les situacions, com ho fan els professionals de l'espectacle. Això tant fa. La reflexió i el procés de creació és el que més valorem. I s'han posat a investigar una mica a les biblioteques i per internet.
Enllace ací baix una intervenció de Buenafuente a l'any 2000 procedent de La cosa nostra perquè és un "metamonòleg" humorístic, és clar, i afortunat. Consta amb el títol "Els homes del president". Cal que busquem més material de certa qualitat, i si vosaltres en trobeu d'interessant, feu el favor de deixar-ne constància.

Comentaris

Anònim ha dit…
Xavi Castillo no és de Xàtiva, es d'Alcoi.