10 poemes al voltant dels Drets Humans

Amb la finalitat d'aportar material i activitats per al treball de la poesia, tema de llengua i literatura este primer trimestre a 3r ESO, es presenta ací l'enllaç amb la pàgina web del nostre institut "Joanot Martorell" on s'allotja un quadernet que vam confeccionar al desembre passat. Aquest opuscle reuneix, d'una banda, els trenta articles de la Declaració Universal dels Drets Humans, i de l'altra, una selecció de deu poemes, cinc en castellà i cinc en valencià, que en certa manera reflecteixen la conculcació d'algun dels drets que els alumnes van revisar i comentar amb antelació. En últim lloc es troba el manifest que l'alumnat va llegir el mateix dia de la commemoració mundial d'estos drets.

Deu alumnes van preparar la lectura dels poemes amb molta exquisidesa i van posar-hi música en viu amb un quartet de corda i peces com el Cant dels Ocells o l'Adagi d'Albinoni entre d'altres. Certament, la selecció dels poemes va ser prou bona perquè els aportaren reflexions i s'implicaren de debò. Ací volem recuperar-los per incloure'n de nous i augmentar la selecció de cara al proper recital poètic de desembre.

Una cosa més: també preparem un altre recital poètic per a la segona avaluació, el títol del qual serà "La música en la poesia". Ací es contemplaran poemes fortament rítmics i d'altres la temàtica dels quals siga la música o un instrument, de tal manera que sonen les melodies en viu o gravades durant la recitació. Us convide a buscar poemes en qualsevol llengua que aborden els dos temes esmentats abans...

- - - - - -
P.S. En canviar el web de l'institut a un altre espai, s'ha perdut l'enllaç als poemes. 

Comentaris

Anònim ha dit…
Hola, avui remenant per internet, he trobat el teu bloc, ple de propostes interessants. M'han agradat molt els enllaços francesos. Tot just m'he iniciat en el món dels blocs i també he començat a treballar un bloc amb els meus alumnes: aprendreaescriure.blogspot.com
Anem una mica lents confeccionant-lo, perquè el fem plegats. M'agradarà saber la teva opinió. M'encanta haver trobat a València un blog com el teu. Gràcies.