Activitats de lectura

1.-Seqüència d'activitats de lectura, recerca, escriptura i creació amb treball col·laboratiu sobre el llibre Pel·lícula Verge, contes perversos, de Jordi Sierra i Fabra, elaborat en el wiki Peliverge. Es descriu al vídeo.2.-Projecte de lectura i creació en què s'elabora un relat digital motivat per la novel·la JO, de Jordi Sierra i Fabra, descrit al vídeo, i relatat en les distintes entrades del blog així com al wiki Portfoli4.3.-Activitats de lectura amb la novel·la La mosca, de Gemma Pasqual: fòrum de discussió, pòsters digitals, tertúlies literàries dialògiques.4.-Seqüència d'activitats de recerca, escriptura i creació per tal de fer una exposició de manifestos actuals i històrics en format de pòster, amb l'aplicació edu.glogster.com 


5.-Ressenyes en àudio de les lectures de classe, al blog de 4t ESO.

6.-Monòlegs enregistrats dels personatges d'una novel·la, al blog de 4t ESO. Conversió en un videolit. (Pot ser vist també com un #booktrailer)


7.-Antologia poètica dels alumnes després d'una seqüència d'activitats relatada en aquests posts del blog d'aula: 

1.-Poemes recitats de l'Illa amb llunes
2.-Composició d'un poema propi
3.-Publicació dels poemes i l'antologia selecta
4.-Resultats de l'avaluació i els aprenentatges
5.-Videoantologia de nou poemes de 2n ESO i podcast


8.- Creació de Videolits amb lectures poètiques o en prosa. Activitat sobre les obres teatrals de Guimerà Terra Baixa i Maria Rosa descrita en tres apunts de blog:

1. El poder del videolit per a recrear una lectura

2. Literatura i videolits: Terra baixa (2013)

3. Guanyadors del 2n concurs de videolits: Maria Rosa (2014)


Exemple de videolit d'una alumna de 1r de Batxillerat:9.-Estudi del còmic i de l'auca mitjançant la recreació dels llibres de L'Odissea (Bromera Edicions) en 2n ESO. Vídeo de les activitats relatades pels alumnes.10.-Per l'interés que poden tenir aquelles aportacions, incloc un breu video-resum amb imatges i text del que va significar per a mi (en col·laboració amb M. Civera) el III Congrés Leer.es: Motius per a llegir, celebrat a Madrid el novembre de 2011.

Comentaris