Apps Educatives


Generadors de quaderns, llibres i publicacions digitals
 
 1. QV (Quaderns virtuals) (Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya). Entorn d'aprenentatge digital format per un conjunt d'aplicacions de programari lliure que faciliten al professorat de qualsevol nivell i àrea educatius la creació de recursos didàctics multimèdia per tal d'avaluar el progrés i rendiment de l'alumnat.
 2. Calaméo ens ofereix la possibilitat de crear, allotjar i compartir publicacions interactives. Admet i converteix una gran varietat de tipus d'arxius: PDF, DOC, PPT, OpenOffice... en un document que es pot llegir passant les pàgines com en un llibre. Requereix registrar-se i el registre és gratuït.
 3. Issuu. Aquesta eina converteix documents PDF en revistes digitals en format flash, amb l'opció de fer zoom i l'efecte de "passar pàgina". La revista resultant es pot compartir, inserir en un web o bloc i imprimir .
 4. Mixbook permet la creació de llibres virtuals que continguin fotografies pròpies o de la xarxa. Els llibres admeten també text i el disseny es pot personalitzar escollint una de les plantilles. El resultat es pot inserir en un web o bloc.
 5. Tikatok és una aplicació en línia que permet de forma molt senzilla la creació de llibres virtuals que continguin imatges i textos. El resultat es pot guardar o compartir. Requereix registrar-se i el registre és gratuït.
 6. Letterpop. Eina per crear butlletins electrònics de forma molt senzilla. La versió gratuïta permet, entre altres coses, utilitzar nombroses plantilles i utilitzar imatges pròpies o les que proporciona l'aplicació (Flickr i altres).
 7. Taare Heel Reader permet la creació de llibres basats en imatges i textos que poden ser llegits per una veu robotitzada d'home, dona o nen. Cal registrar-se prèviament.
 8. Generador de llibres virtuals animats que permet sense necessitat de registre i mitjançant només un parell de clics la creació de llibres virtuals (màxim 10 pàgines) per inserir en un web, blog o wiki.
Generadors de webquests i caceres del tresor
 
 1. 1, 2, 3 la teva WebQuest generador de webquest d'Aula 21. Aquesta eina genera activitats de recerca a Internet en forma de pàgina web. Està disponible en diversos idiomes.
 2. 1, 2, 3, la teva Cacera a la Xarxa generador de caceres del tresor de Aula 21. Amb aquesta eina es poden elaborar aquest tipus d'activitats de forma guiada i senzilla, imprimir-les o pujar-les a un lloc web. Està disponible en diversos idiomes.
 3. PHP WebQuest aplicatiu per crear fàcilment webquests, caceres del tresor o miniquest amb facilitat. Hi ha 6 plantilles per escollir que es poden pesonalitzar (color, tipus de lletra...). Cal demanar prèviament un compte.
 4. Webquest Creator amb aquesta eina podràs crear fàcilment una webquest, miniquest o cacera del tresor. Es pot escollir una plantilla i fer les modificacions que calguin. La webquest quedarà allotjada en un servidor i per a crear-la només cal registrar-se.
 5. Filamentality és una eina (en anglès) que serveix per desenvolupar de forma guiada pàgines d'internet en forma de llistes d'enllaços, webquest o caceres del tresor. Les pàgines generades queden allotjades en el seu servidor i les activitats es poden imprimir.
 6. Zunal.com ofereix diversos serveis per a la creació de webquests, entre ells un tutorial útil per la seva planificació, avaluació i publicació explicat pas a pas (en anglès). Després de registrar-te, podràs crear la teva webquest, tots els arxius generats quedaran allotjats en el servidor del lloc de forma gratuïta.
Generadors de qüestionaris i exercicis
 
 1. Generadors de fitxes per a PDI i per imprimir de GenMàgic . Diversos generadors de fitxes d'exercicis per a diferents matèries. Es poden utilitzar en les pissarres digitals o també es poden imprimir. Alguns generadors imprimeixen dues fitxes: una amb les solucions i un altre sense elles. Altres generadors permeten també generar gràfics diferents o manipular per generar infinitat de fitxes. La major part de generadors permeten canviar els enunciats per adaptar els exercicis a altres idiomes.
 2. KubbuGenerador gratuït de mots encreuats, qüestionaris, exercicis d'aparellar (match) i de classificar (divideix). Els exercicis creats es poden traslladar al paper o treballar en línia. Es tracta d'un generador d'activitats didàctiques que permet el seguiment dels resultats obtinguts per l'alumnat (gratuït fins a 30 alumnes i 15 activitats al mateix temps) per la qual cosa és ideal per al desenvolupament d'activitats destinades a cursos virtuals.
 3. Generadors de qüestionaris d'autoavaluacióGeneradors de qüestionaris en castellà per a l'autoavaluació de treballs escrits, presentacions orals, presentacions multimèdia i treballs de ciències. S'ofereixen diverses llistes d'autoavaluació ja preparades per a incloure en el qüestionari segons el tipus de projecte, els aspectes que es vulguin avaluar i per categories d'edats de l'alumnat (entre 5-7 anys, 8 i 10 anys, 15 i 18 anys...). Les llistes preparades es poden modificar eliminant qüestions o afegint qüestions noves. El resultat es pot copiar i imprimir. També es pot utilitzar en anglès.
 4. Generador d'exercicis per aprendre l'hora i llegir el rellotge. Aquesta aplicació genera exercicis amb imatges de rellotges per a dibuixar les agulles en l'hora correcta i imatges amb rellotges perquè els alumnes aprenguin a dir l'hora que marquen. També es proporciona un full amb les solucions.
 5. The Game-O-Matic. Una col·lecció d'eines que serveixen per generar diversos tipus d'exercicis en línia per a l'aprenentatge i la pràctica de llengües.
 6. Puzzlemaker . És una eina que genera puzles, sopes de lletres, mots encreuats, laberints, missatges amagats i exercicis similars . És una aplicació gratuïta i no cal registrar-se prèviament com a usuari. Permet imprimir els resultats o guardar com una imatge.
 7. Thatquiz. Aplicatiu que genera diversos tipus d'exercicis de matemàtiques (nombres enters, fraccions, geometria, mesures, unitats...), així com exercicis de vocabulari (en anglès, espanyol, francès i alemany) i exercicis de geografia.
 8. Generador de quaderns de matemàtiques . Generador línia de quaderns de matemàtiques: sumes, restes, multiplicacions i divisions (configurables), en format PDF. La creació d'aquestes activitats és fàcil. N'hi ha prou seleccionar els valors i es crearà un quadernet de matemàtiques (càlcul) amb diferents operacions.
 9. Generador de textos amb buits (paraules o síl·labes) per completar. Només cal triar el tipus i mida de lletra, escriure o enganxar en la primera casella el text que es vol treballar i introduir en la segona casella les paraules o sí·.labes que s'ometran en l'exercici. Genera un document en format PDF.
 10. edHelper.com . Permet crear diversos tipus de mots encreuats, sudokus, problemes de lògica i matemàtiques així com un tauler per desenvolupar jocs de vocabulari. Cal registrar-se.
 11. Generador de fulles imprimibles amb sumes. Generador de test d'opció múltiple. Després de definir les preguntes i respostes, aquesta aplicació genera el codi HTML per poder inserir el qüestionari en una web.
 12. MyStudiyoGenerador online de qüestionaris multimèdia per a inserir en un web o bloc.
 13. QuizboxEina per crear qüestionaris de resposta única o múltiple que es poden inserir en un web o bloc.
 14. Worksheets. ESL-Kids. Generadors d'exercicis i jocs de vocabulari imprimibles per a l'aprenentatge d'anglès . N'hi ha prou amb seleccionar un tema i les paraules que es vol utilitzar per generar fulls de cal·ligrafia amb les paraules escolldes, targetes de vocabulari, jocs de daus, la plantilla per elaboren un dau d'imatges, exercicis tipus test i d'ordenar les lletres, targetes de bingo de dues mides, un tauler d'imatges per desenvolupar jocs de taula amb les paraules seleccionades, sopes de lletres o una virolla d'imatges.
 15. Generador d'exercicis de matemàtiques de worksheet Works. Diversos generadors de fulls amb exercicis de matemàtiques: nombres, geometria, fraccions...

Generadors de llistes, sopes de lletres i targetes de vocabulari

 
 1. Generador de targetes de vocabulari en PDF. Aquest aplicatiu genera de forma molt senzilla targetes de vocabulari personalitzades que es poden imprimir i posteriorment tallar per a utilitzar en jocs i activitats (les instruccions estan en anglès però els textos de les targetes admeten accents).
 2. Flashcard Exchange. Generador de targetes de vocabulari. Amb aquesta eina podem crear un nombre il·limitat de targetes en qualsevol idioma (amb o sense imatges), imprimir-les en diverses mides, exportar-les a Microsoft Word, Microsoft Excel, Adobe Acrobat i altres,
 3. Generador de diccionaris multilingües d'UniLang . Aquesta eina permet triar de dos a cinc llengües (d'un total de més de 30) i generar un diccionari bàsic bilingüe o multilingüe per imprimir o ser utilitzat en línia.
 4. Generador interactiu de targetes de vocabulari en flash. Per generar exercicis de vocabulari interactius que es poden inserir en un web, blog o wiki.
 5. Wordsmyth Glossarymaker permet generar "mini diccionaris" personalitzats en anglès amb els termes que triïs. Després d'escriure una llista de paraules en el quadre de text, només hauràs de marcar els camps que vols que apareguin en el teu glossari: pronunciació, sílabas, definicions, exemples, expressions, sinònims... i es generarà un document imprimible.
 6. Quizlet permet crear llistes de vocabulari amb les seves definicions i organitzar-les, generar targetes de vocabulari i diversos jocs tipus test amb la finalitat de facilitar la retenció del nou lèxic i els seus significats. Per poder utilitzar l'eina cal inscriure's.
 7. Generador de sopes de lletres per imprimir en anglès. Generador de sopes de lletres infantils que permet triar el llistat de paraules a buscar, una plantilla per a l'exercici (en forma de diferents animals), el grau de dificultat, tipus i mida de lletra, colors, orientació, etc.
 8. Generador de llistes de vocabulari en anglès per ordenar. Cal triar un dels temes i les característiques formals que tindrà la llista (tipus i mida de lletra, colors, orientació de la pàgina, etc), aquest generador crea exercicis en PDF que consisteixen en ordenar les paraules alfabèticament.
 9. Worksheet WorksGenerador de sopes de lletres amb el qual es pot triar el tipus de lletra i la forma en què apareixeran les paraules ocultes (en vertical i horitzontal i / o també en diagonal o a l'inrevés). Cal introduir un mínim de 10 paraules i genera un document en format PDF.
 10. Worksheets ESL-Kids. Diversos senzills generadors d'exercicis i jocs de vocabulari imprimibles per a la classe d'anglès. N'hi ha prou amb seleccionar un tema i les paraules que es vol utilitzar per generar fulls de cal.ligrafia amb les paraules triades, targetes de vocabulari, jocs de daus, la plantilla per elaboren un dau d'imatges, exercicis tipus test i d'ordenar les lletres, targetes de bingo de dues mides, un tauler d'imatges per desenvolupar jocs de taula amb les paraules seleccionades, sopes de lletres o una virolla d'imatges.
 11. Flashcards generator. Generador de targetes de vocabulari per imprimir. Funciona triant un tema de la llista (roba, números, sentiments, regals, instruments musicals, professions, parts del cos, animals, Nadal, Halloween, temps, mesos, fruites, els sentits, etc.) La grandària de les targetes (gran = 2 targetes per foli, petit = 4 targetes per foli) i l'opció d'incloure només imatges o imatges amb text (en anglès). El format és PDF.
 12. Generador de jeroglífics de GenMàgic . Permet crear fitxes gràfiques útils per treballar el vocabulari.
 13. Generador de sopes de lletres de Teacherly . Un senzillíssim generador de sopes de lletres per imprimir, guardar a l'ordinador, jugar en línia o inserir en un web o bloc. Un cop escrit el títol de l'exercici i les paraules que volem que apareguin a la sopa de lletres (una per línia), es pot graduar el grau de dificultat lliscant el marcador de dificultat de més fàcil a més difícil mentre veiem el resultat. Permet mostrar o amagar les solucions.
 14. Puzzle maker . És una eina que genera puzzles, sopes de lletres, mots encreuats, laberints i aplicacions similars. És una aplicació gratuïta i no cal registrar-se com a usuari. Permet imprimir els resultats o guardar com una imatge per a ser recuperada posteriorment i inserir-la en el nostre processador de textos habitual.
 15. Thatquiz és una aplicació que genera diversos tipus de exercicis de matemàtiques (nombres enters, fraccions, geometria, mesures, unitats ...), així com exercicis de vocabulari (en anglès, espanyol, francès i alemany) i exercicis de geografia. (Recurs aportat per Javier Escajedo Arrese).
 16. Generador de sopes de lletres en anglès per imprimir. Un generador de sopes de lletres infantils que permet triar el llistat de paraules a buscar, una plantilla per a l'exercici (en forma d'animals), el grau de dificultat, tipus i mida de lletra, colors, orientació, etc.
Generadors de fulls de cal·ligrafia i paper pautat
 
 1. Generador de fulls pautades per cal·ligrafia en diverses mides de quadrícula i en format PDF per imprimir.
 2. Generador de fulls de cal·ligrafia a partir de textos propis. Només cal escriure el text que volem que els alumnes treballin i aquesta aplicació genera un fitxer PDF amb el full de cal.ligrafia en paper pautat.
 3. Generador de fulls de cal·ligrafia molt personalitzable.
 4. Generador de fulls de cal·ligrafia de xifres per a escriure amb lletres generador de fulls de cal.ligrafia de nombres a partir de xifres escrites en lletres. Es tracta d'aplicacions que generen fulls de cal.ligrafia en PDF en què s'han d'escriure el nom (en lletres) de les xifres que es mostren o, al contrari, la xifra que correspon al nom que apareix escrit en el full.
 5. Generador d'exercicis de cal·ligrafia. Permet triar idioma (espanyol, català, anglès, francès o gallec) escriure l'enunciat, peu de pàgina i text a practicar, triar el tipus de pauta (Montessori, línia simple o quadrícula), el nombre de línies i el tipus de lletra. Genera fulls de cal·ligrafia en format PDF.
 6. Generador de fulls de cal·ligrafia en anglès. Es pot triar el format del full de treball i la lletra, fonema o lèxic a treballar. Genera fulls de cal·ligrafia en format PDF.
Generadors de mapes conceptuals i mentals
 
 1. Popplet és una aplicació en línia amb la qual es poden crear mapes mentals i esquemes interactius en els que es poden incloure imatges, text i vídeo de forma gratuïta per després imprimir-los o inserir-los en una web. Cal registrar-se.
 2. Bubbl.us és una aplicació en línia amb la qual es poden crear mapes mentals de forma gratuïta per després imprimir-los o inserir-los en una web.
 3. Mindomo és un generador molt versàtil amb el qual és possible desenvolupar una gran varietat de tipus de mapes conceptuals. Per poder guardar els resultats a l'ordinador cal registrar-se.
 4. WikimindmapGenerador molt senzill de mapes conceptuals a partir de paraules o expressions. Després d'introduir la paraula o expressió i triar el motor que s'utilitzarà per establir les relacions (per exemple, wikipedia en català), es genera un mapa amb diversos termes relacionats amb la paraula o expressió elegits. En prémer sobre qualsevol d'ells, s'obrirà wikipedia amb informació sobre els termes que s'han generat.
 5. SpicyNodes. Eina permet creat esquemes i mapes conceptuals interactius amb elements multimèdia i enllaços a espais externs.
 6. WiseMappingEina en línia gratuïta per a la creació de mapes mentals. Després de registrar-nos gratuïtament, podem crear mapes personalitzats, treballar col.laborativament, compartir, imprimir i exportar.
 7. Mind42 permet la generació de mapes mentals d'una forma ràpida i senzilla. Els avantatges d'aquesta eina són molts ja que permet treballar amb altres companys en línia i introduir textos, enllaços i imatges en els nodes. Cal registrar-se per poder utilitzar-lo.
 8. Mindmeister és una eina similar a les anteriors. Permet treballar colaborativamente en la creació i desenvolupament de mapes mentals en temps rea. La modalitat "Basic" és gratuïta i requereix registrar-se.
Generadors de contes, lletres, textos i núvols de paraules
 
 1. Una mà de contes és una web on s'hi poden veure els contes que ja s'han emès per la TV Catalunya i que a més permet inventar un conte i dibuixar-lo, retallar, crear un paisatge, i, fins i tot, practicar idiomes amb l'eina del subtitulat. Hi ha una sèrie de tallers que es poden fer servir com una eina a les escoles. També té un blog, on els usuaris: alumnes, mestres... poden enviar els contes que s'han inventat o els dibuixos que han fet.
 2. Petites històries és un aplicatiu que permet crear per escrit una història a partir d'imatges predeterminades. Per elaborar la història es pot triar blocs de tres, sis o nou imatges. L'extensió de la història dependrà de la imaginació i dels coneixements de la llengua que tingui cadascú, per la qual cosa Petites històries s'adapta a tots els nivells del marc comú de referència per a les llengües.
 3. Generador de poemes catalans
 4. Generador de poemes visuals
 5. Wordle és una eina que converteix un text lliure o el text que conté una web determinada en una núvol de paraules . Un cop escrit el text o escollida la URL que utilitzarem, podem triar un disseny que s'ajusti als nostres gustos o necessitats segons els colors, la disposició i direcció de les paraules i el tipus de lletra. Finalment, podem imprimir el resultat o copiar i inserir-lo en un web.
 6. Generador de lletres de l'alfabet. Mitjançant aquesta eina és possible generar plantilles de cada lletra de l'alfabet en 3D per retallar i muntar. Només cal triar la lletra, acolorir si es vol i imprimir la plantilla.
 7. Generador de contes de GenMàgic . Permet crear fitxes amb escenaris i personatges amb la finalitat després de redactar contes o fer descripcions.
 8. Generador de daus amb imatges i paraules. Aquesta aplicació crea daus a punt de retallar i muntar amb vocabulari o amb vocabulari i imatges. Funciona seleccionat les imatges i escrivint les paraules que es desitgen.
Generadors de targetes de bingo, fitxes de dòmino i altres targetes
 
 1. Generador de targetes de bingo amb imatges per imprimir. Admet l'elecció de temes per les imatges (estacions de l'any / hores del rellotge / lletres de l'alfabet...) Afegir un títol i incloure imatges + text (en anglès) o únicament imatges a les targetes.
 2. Generadors de cartrons de bingo temàtics amb imatges. Bingos imprimibles amb imatges d'animals marins, peces de roba, formes i colors, parts de la cuina... (en anglès).
 3. CrissCross Bingo Board Maker. Generador de bingos de text i/o d'imatges imprimibles, personalitzables i classificats per categories. Admet selecció d'imatges.
 4. Free Bingo Sheet Generater. Un senzill generador de cartrons de bingo imprimibles per jugar amb paraules o números. Es pot triar el nombre de cel·les per cartró.
 5. Bingo Card Maker és un generador de cartrons de bingos de paraules, números, definicions, operacions aritmètiques, preguntes i respostes... Les caselles dels cartrons admeten continguts de text. El resultat es pot imprimir.
 6. Perceptus Bingo Card generator. Generador en línia de diversos cartrons de bingo imprimibles (PDF) per a bingos de nombres (cartrons de diverses mides), bingos de paraules de lliure elecció o de paraules a triar de diverses llistes temàtiques (en anglès,) i bingos en blanc.
 7. Bingo imprimible de països. Cartrons de bingo amb la bandera, el nom (en anglès) i la silueta de diversos països.
 8. A Plus Math Generator . Generador de targetes en PDF que contenen sumes simples sense resoldre per a utilitzar en jocs i activitats. Es pot triar el nombre i grandària de les targetes.
 9. A plus Math Custom Generator. Generador de targetes en PDF per imprimir similar a l'anterior però on és possible determinar l'operació matemàtica que apareixerà en cadascuna de les targetes (suma, resta, multiplicació divisió).
 10. Generador de fitxes de dòmino amb paraules i imatges. Aquesta aplicació genera fitxes temàtiques de dòmino que inclouen paraules o frases i una imatge a cada fitxa. Després de seleccionar un dels temes del menú general, es passa a personalitzar les fitxes seleccionant una imatge i escrivint el text que l'acompanyarà. A cada pàgina es generen 10 fitxes.
 11. Worksheets ESL-Kids. Senzills generadors d'exercicis i jocs de vocabulari imprimibles per a la classe d'anglès. N'hi ha prou amb seleccionar un tema i les paraules que es vol utilitzar per generar fulls de cal·ligrafia amb les paraules triades, targetes de vocabulari, jocs de daus, sopes de lletres....
Generadors de vídeos, taulers d'anuncis, cartells i pòsters
 
 1. Glogster . Generador de pòsters i murals multimèdia o per imprimir. Permet la construcció de pòsters utilitzant textos, imatges, vídeos, música i elements decoratius. Un cop creat el mural, es pot imprimir fent clic sobre ell amb el botó dret del ratolí. Si es vol inserir en una pàgina web, és necessari registarse (registre gratuït).
 2. Wallwisher. Aplicatiu molt senzill que permet crear un mural penjant text, imatges, vídeos o adreces web. És gratuït però cal registrar-se.
 3. Spaaze. Aplicació web 2.0 que permet fer murals digitals on compartir imatges, notes, vídeos, sons, etc. amb la possibilitat de convidar a col·laborar a altres persones. És gratuït però cal registrar-se.
 4. Google Search Video Creator permet generar històries en forma de vídeos curts a partir de cerques a Google i compartir el resultat a Youtube. Funciona escrivint 7 termes de cerca, triant per a cada un el tipus de resultats que millor ajudaran a transmetre la història (imatges, mapes, notícies, blogs, llibres, etc.) i seleccionant una banda sonora. Per utilitzar aquesta eina cal tenir un compte a youtube.
 5. Automotivator . Generador de pòsters de motivació a partir de fotografies pròpies o de la web. Es tria la fotografia, el color de fons i el text que acompanyarà a la imatge i es genera un pòster per a guardar a Flickr o en l'ordinador.
 6. Scrapblog és una aplicació en línia gratuïta molt completa i senzilla que permet combinar diversos tipus d'elements multimèdia per crear una presentació o un simple pòster. Permet incloure fotos pròpies, imatges i vídeos, triar fons i música de fons, determinar les transicions entre diapositives, afegir elements decoratius a les creacions, incloure textos en forma de rètols i moltes coses més. El resultat es pot baixar a l'ordinador en forma d'arxius JPG, incloure'l en una web o bé pot visualitzar en línia.
 7. MotivatorGenerador línia de pòsters de motivació partir de fotografies emmagatzemades a l'ordinador o allotjades a Internet (Flickr, Facebook, Photobucket, URL). Permet retallar la imatge seleccionada, triar l'orientació (retrat o paisatge), afegir diversos tipus de marcs, seleccionar el color de fons del pòster, escriure el títol i editar la frase que acompanyarà a la imatge. El pòster generat es pot guardar a l'ordinador, enviar per correu, inserir en un web, fòrum o blog, etc.
 8. Find your language és un generador de fulls o pòsters per a la identificació de llengües. Després de triar d'una llista dels idiomes (no hi ha el català) que es vulguin identificar, es genera un pòster o un full (depèn de la mida que es triï) on apareixerà la frase "JO PARLO ..." escrita en totes les llengües seleccionades.
 9. Block Posters crea pòsters de totes les mides a partir d'imatges i fotografies. Funciona pujant una imatge desitjada des del PC i fer-ne en tantes quadrícules com desitgem. En finalitzar obtindrem les quadrícules en format PDF per poder imprimir.
 10. Generador de cartells per a l'aula d'anglès. Amb aquesta aplicació es poden crear automàticament cartells que continguin, per exemple, els dies de la setmana, vocabulari sobre el zoo o llistes de paraules fonèticament semblants . N'hi ha prou seleccionar un tema, mida i tipus de lletra, colors, format, etc. i l'eina genera un cartell en format PDF.
 11. Generador de pòsters de cinema que permet realitzar el pòster o cartell d'una pel·lícula inventada a partir d'una foto del nostre ordinador o d'Internet (Flickr, una adreça web...), triar l'estil de cartell cinematogràfic que volem i escriure el títol, actors i altres crèdits de la pel·lícula. El resultat es pot guardar, inserir en un web, bloc o enviar.
Generadors de mosaics i puzles
 
 1. Jigsawplanet. Generador de puzles per a inserir en un web o bloc a partir d'imatges pròpies i configurable.
 2. Bacus. Generador de puzzles educatius de GenMàgic que permet la cerca per paraula clau i categories. Permet també generar i publicar en línia diversos tipus de puzles personalitzats a partir d'imatge (JPG), animació (SWF) o so (MP3) i dividir-la en les parts que es desitgi.
 3. Image Mosaic Generator. Generador de mosaics les tessel·les són fotos a partir d'imatges pròpies (GIF, PNG, JPG i JPEG). El mosaic es pot descarregar en format PNG i guardar a l'ordinador.
 4. Pic2puz . Generador de puzzles a partir d'imatges pròpies que estiguin en format PNG, JPG o GIF. Genera un enllaç per guardar o compartir-lo, i també un codi per inserir-lo en un web o bloc.
Generadors de còmics i dibuixos animats
 
 1. Stripgenerator és un generador de tires còmiques molt fàcil d'utilitzar. Cal registrar-se.
 2. CreaComics. Generador de còmics que, per la seva senzillesa, és ideal per al treball amb els més petits. Permet escriure la data, el nom de l'autor i de l'activitat, triar i modificar la mida dels escenaris que apareixeran en cada vinyeta, realitzar dibuix lliure sobre elles, afegir mitjançant arrossegament personatges i objectes i inserir diversos tipus de globus per escriure els textos . El resultat es pot imprimir.
 3. MakeBeliefsComix Generador d'historietes tipus còmic en línia. Un cop acabat el còmic es pot imprimir o bé enviar-lo per mail.
 4. Pixton és un generador de tires còmiques molt complet i versàtil. Permet personalitzar els fons i els personatges, afegir expressions i postures, i apropar o allunyar els elements que conformen cada escena. El resultat es pot enviar per correu o inserir-se en una web. Requereix registrar-se.
 5. Comicjuice. Eina per fer el teu propi còmic en línia. Permet importar imatges d'internet i afegir entrepans creant seqüències divertides.. Cal registrar-se i el registre és gratuït.
 6. Comiqs generador de còmics a partir de les teves pròpies fotos i textos.
 7. Toondoo. Eina molt fàcil per crear còmics. Pots utilitzar els personatges que et presenten o crear-ne de nous. Es pot afegir escenaris pre-creats, objectes, etc. o creats per tu, iels típics entrepans de còmic. Cal crear un compte.
 8. Pikikids. Generador decòmics que funciona triant el nombre de vinyetes, configurant i afegint imatges de Flickr o pròpies a les quals se'ls poden aplicar efectes, entrepans de diàleg, etc.
 9. Bitstrips. Generador de còmics molt complet i senzill d'utilitzar. Permet personalitzar els personatges i les seves expressions, afegir efectes i crear personatges propis, El resultat es pot enviar per correu electrònic o publicar-se en una web. Requereix registrar-se.
 10. Comeeko és un generador de tires còmiques. Es pot triar el format, pujar el fons de cada vinyeta i posar centenars de personatges ja predeterminats. Es poden fer efectes (contrast, sèpia, pinzell...)al fons o als personatges afegits. Cal registrar-se.
 11. DomoAnimate permet fer animacions personalitzades en format de còmic. Els personatges poden expressar estats d’ànim i tenir mobilitat, podem posar text associat i sons o música de fons. Encara que està en anglès és fàcil de fer anar i només cal registrar-se gratuïtament per poder guardar les nostres produccions.
 12. Go! Animate és una eina que permet la creació de animacions tipus dibuixos animats en les que entre, altres coses, podem triar els escenaris i els personatges, utilitzar imatges pròpies o afegir sons i entrepans de text. Cal registrar-se.
 13. Generador de còmics sobre mites i llegendesSenzill generador de còmics en línia orientat a la creació de llegendes i històries mitològiques o fantàstiques. Permet gravar o afegir veu i sons des de l'ordinador. Per poder guardar el resultat cal registrar-se.
 14. Generador de contes de GenMàgic . Permet crear fitxes amb escenaris i personatges amb la finalitat després de redactar contes o fer descripcions.
 15. Dvolver MovieMaker. Un senzill generador de dibuixos animats amb el qual només cal triar escenari, personatges, tipus d'interacció entre els personatges, música de fons i escriure el text dels diàlegs per generar en pocs minuts una pel.lícula.
 16. Xtranormal. Aplicació que permet crear de forma molt senzilla pel·lícules d'animació en 3D seguint 4 passos. Es seleccionen els actors, s'escriu o copia el text del guió, s'afegeix l'escenari, sons, ángulos de càmera, expressions i moviments als personatges, etc. i el resultat es pot pujar a Youtube o compartir en xarxes socials.
Generadors de calendaris i rellotges
 
 1. Printable Calendar ofereix diverses plantilles personalitzables (també amb possibilitat de textos en espanyol) per a la creació de diversos tipus de calendaris.
 2. The Free Calendar Page genera calendaris imprimibles amb el qual es pot triar un mes o tot l'any, tipus de lletra, mida, colors i imatge de capçalera (textos en anglès).
 3. Time and Date crea calendaris per països. Imprimibles i totalment personalitzables, en diversos idiomes o bilingües, amb detall de festius i altres observacions segons el país escollit.
 4. 12 sided calendar és un generador de calendaris en multitud d'idiomes amb la peculiaritat que es tracta de calendaris en forma de dodecaedre, per imprimir i muntar.
 5. Calendar és una eina per crear calendaris en paper adaptats a les nostres preferències a partir d'imatges, fotos digitals, etc.
 6. Generador d'exercicis per aprendre l'hora i llegir el rellotge. Aquesta aplicació genera exercicis amb imatges de rellotges per a dibuixar les agulles en l'hora correcta i imatges amb rellotges perquè els alumnes aprenguin a dir l'hora que marquen.
 7. Diversos generadors de fulls de treball amb rellotges. L'aplicació genera un full de treball imprimible amb 9 rellotges marcant les hores que es triïn (fitxes imprimibles per dir quina hora és o bé analògic a digital/digital a analògic).
 8. Rellotge per aprendre l'hora utilitzant pissarra digital. Generador en línia interactiu, genera hores diverses segons els intervals triats amb la possibilitat de mostrar també en format digital.
Generadors de mapes geogràfics i cartogrames
 
 1. Printable world map és un generador de mapes muts que permet pintar països i imprimir el resultat final
 2. .Xpeditions Atles (National Geographic). Generador de mapes del món, de continents o països, amb informació bàsica o detallada, amb o sense especificació de fronteres-segons es desitgi-en format GIF o PDF, llestos per a imprimir i copiar.
 3. Generador de mapes USGS . Generador de mapes del món a partir de les seves coordenades i la selecció de variables como'topografía, rius, fronteres, etc. Els mapes es poden descarregar en format PNG o PostScript..
 4. UMapper . Generador en línia de mapes flash personalitzats per a inserir en un lloc web. No necessita registre.
 5. Worldmapper és una extensa col lecció de mapes del món en què es mostra cada territori geogràfic redimensionat segons la categoria seleccionada (població, salut, educació, violència, pobresa, recursos...).
 6. Show World . Mapes del món redimensionats (cartogrames), interactius i animats. Es poden inserir en un web o bloc, bé en forma d'animacions flash o bé com imatges (format JPG).
 7. Quickmaps generador de croquis sobre mapes de Google. Registre gratuït.
 8. Generador de mapes de worksheet Works . Generador de diversos tipus de mapes (mundi, països, humans, físics, amb coordenades ...) per a ús escolar.Generador de mapes amb països ressaltats per inserir en un web o bloc . Amb aquesta eina podem seleccionar un mapa polític mut mundial o d'una zona geogràfica determinada, posar-li un títol, triar la seva grandària i colors i ressaltar un o diversos països perquè apareguin en un color diferent. Es proporciona el codi per inserir el mapa resultant un un lloc web o bloc.
 9. Up2Maps . Eina per a generar mapes geogràfics temàtics. Permet escriure la informació que volem que aparegui en el mapa o bé pujar-la en format EXCEL. Un cop introduïda la informació, l'aplicació genera un mapa en format PNG per a inserir en documents o presentacions. Requereix registre.
 10. Generador de plans de metro del món . Aquesta eina genera els plans de metro de les principals ciutats del món per inserir en un web o bloc. Es pot configureu la grandària i els colors.
Altres generadors: jocs de taula, gràfiques, laberints, mandales...
 
 1. Gràfics interactius en línia
 2. Generador de diverses representacions de la taula periòdica en flash per inserir en un bloc o web . Permet configurar la grandària i els colors de fons, les explicacions que acompanyen els elements estan en francès. (Adient per l'Any Internacional de la Química)
 3. Generador de tauler personalitzable per a joc de l'oca o altres jocs de taula didàctics . Permet escollir entre tres mides i afegir al tauler imatges, escriure textos, preguntes, exercicis, etc. Combinat amb targetes (de vocabulari, de gramàtica, etc.) Pot donar lloc a infinitat de jocs de taula didàctics. Per utilitzar aquesta aplicació cal registrar-se.
 4. Generador d'arbres genealògics Aplicació que permet crear un arbre genealògic de manera fàcil i intutiva
 5. FooPlot . Generador en línia interactiu de gràfics de funcions en 2D i 3D.
 6. Generador de laberints per imprimir
 7. Generador de mandalesUna senzilla aplicació per dibuixar mandales en línia.
 8. MYOATSGenerador molt complet de dibuixos calidoscòpics estil mandales. Permet configurar colors, tipus de pinzell, etc. i té moltes eines. Per poder guardar els dibuixos cal registrar-se.
Organitzadors
 1. SymbalooEDU. Eina que ens serveix per organitzar i recollir tots els recursos i mitjans que ens ajuden i que utilitzem habitualment per aprendre: llocs web, aplicacions de la xarxa, vídeos...
- - - - - - - - -

EINES, APLICACIONS I RECURSOS PER A LES TAC

Font de les principals eines: http://laboratorio.educacontic.es/Herramientas


- - - - - - - - - - -
NOVA PROPOSTA TROBADA EL 21 DE GENER DE 2014 al blog següent:
http://solegarces.blogspot.com.es/2013/09/30-recursos-digitales-educativos-de.html

 • Recursos online para profesores de Historia y Geografía:
 1. Para trabajar mapas
 2. Para hacer líneas de tiempo 
 3. Para hacer mapas mudos 
 4. Para hacer mapas 
 5. Para crear comics sobre mitos y leyendas 
 6. Para hacer mapas mudos 
 7. Para conocer las pirámides de Egipto en 3D
 8. Para conocer París en 3D
 9. Más mapas por la National Geographic
 10. París a lo largo de la historia: juego interactivo
 11. Para conocer estadísticas del planeta tierra en vivo
 • Para  hacer videos animados o comics:
 1.  Videos animados 
 2. Comics online 
 3. Para comics educativos de calidad 
 4. Recursos educativo  y para imprimir
Recursos online para profesores de Artes visuales:
Recursos online para profesores de Inglés:
Recursos online para profesores de Matemáticas:
Recursos didácticos generales:
 1. Para hacer puzzles 
 2. Para hacer caligrafías y otros. Recursos para primer ciclo. (primaria)
 3. Para trabajar nubes de palabras
 4. Nubes de palabras de gran diseño
 5. Matrices para flash cards y quizs
 6. Para puzzles y worksheets 
 7. Para hacer mapas conceptuales
 8. Para mapas conceptuales imprimibles 
 9. Para crear puzzles educativos 
 10. Para imprimir calendarios 
 11. Para imprimir calendarios escolares
 12. Para hacer pruebas y tests en línea 
 13. Organizadores gráficos I
 14. Más organizadores gráficos II
 15. Para hacer rúbricas 
 16. Recursos online para evaluación 
 17. Muchas alternativas para todos los gustos 
 18. Para crear infografías online 
 19. Para infografías más pro 
 20. Listado de actividades , dinámicas de grupos
 21. Para descargar tipografías generales 
 22. Para descargar tipografías escolares para trabajar caligrafía
 23. Para reforzar el estudio personalizado
 24. Juegos interactivos para primer ciclo básico o cursos de primaria
 25. Edublogs para profesores

Comentaris