Simposi del Decàleg del Consell Escolar Valencià: 343 propostes d'acció

Divendres 3 i dissabte 4 de febrer celebràrem al MuVIM (València) el Simposi del Decàleg del CECV per a debatre i enriquir les 343 propostes d'acció del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana. 
El Consell Escolar de Galícia ens convida al Simposi
Aquest document (en pdf) reuneix recomanacions de millora per a la comunitat educativa i arriba després d'un llarg consens que va començar a les Corts Valencianes a l'octubre de 2011. El darrer any s'ha gestat un decàleg amb un grapat d'objectius estratègics elaborats per tots els membres del CECV mitjançant la metodologia Delphi.
Els deu eixos en què s'assenta aquest decàleg són l'alumnat, la família, el centre educatiu, els entorns d'aprenentatge no formals, la tasca i les polítiques educatives, la cultura de la participació, els models pedagògics innovadors, l'orientació educativa i professional, i, finalment, l'educació ètica, cívica i social.
Al Simposi van assistir uns quants presidents dels consells escolars autonòmics (Navarra, Andalusia, Aragó, Canàries, Galícia) i el president del Consell Escolar de l'Estat. Hi acudiren també representants socials i diputats que van comparèixer a les Corts per a la redacció del projecte inicial de 2011, trenta experts reconeguts en els diferents àmbits de l'educació, els membres del nostre Consell Escolar, que l'han organitzat i actuaren com a moderadors. El Conseller Vicent Marzà i Ibáñez s'acostà a saludar i va declarar que la futura llei valenciana d'educació tindrà en compte les conclusions d'aquest simposi. El Secretari d'Educació, Miguel Soler Gracia va participar en la taula redona sobre polítiques educatives que fou moderada per la presidenta del CECV i organitzadora del Simposi, Encarna Cuenca Carrión. La jornada del 3 i 4 va comptar amb l'assistència de tots els assessors dels CEFIRE, els seus directors, a més de trenta docents inscrits, alumnat  i els consellers i les conselleres del Consell Escolar valencià.
Durant dos dies es van dur a terme deu taules redones, presentades per alumnat de distints nivells educatius. En les taules els experts van dialogar sobre els objectius de cada eix, les virtuts i les mancances, i ja de vesprada, els grups de treball simultanis van proposar un text de presentació per a cada eix. Dialogar, reflexionar, fer propostes d'actuació i compartir eren els objectius del Simposi, un esdeveniment important per a la comunitat educativa. Les actes del Simposi constituiran el document del Decàleg amb les aportacions de tots els ponents en forma de pròlegs a cada eix, text que es presentarà en societat per diversos canals. L'acte es va seguir per mitjà de la xarxa social Twitter sota l'etiqueta  #DecalegCECV i va ser transmés en directe per l'aplicació de ràdio Spreaker, lloc web en el qual podeu trobar els podcasts de les taules redones. En uns quants dies es divulgaran també els vídeos complets i les fotos d'aquest esdeveniment que ha suposat una gran aportació per a traçar nous camins cap a la millora de l'ensenyament.
Tota aquesta informació apareix a les pàgines web del CECV dedicades al Simposi. 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
LLISTA DE REPRODUCCIÓ DELS 15 VÍDEOS DEL SIMPOSI

Comentaris